Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Deportes CINEMA

'Priorat' triomfa al festival Memorimage de Reus i s'endú dos dels cinc guardons

El film aconsegueix el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic. La pel·lícula sobre l'escola Mowgli, 'Els nens de la jungla', ha estat la guanyadora del Premi MemoriReus

Redacció

Whatsapp
Foto de família del lliurament de premis del festival Memorimage, al Teatre Bartrina. Foto: Cedida

Foto de família del lliurament de premis del festival Memorimage, al Teatre Bartrina. Foto: Cedida

L’onzena edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus, ha lliurat aquest dissabte els premis de l’edició d’enguany, en un acte conduït per la periodista Montse Llussà i que ha tingut lloc al Teatre Bartrina.

El film Priorat, dirigit per David Fernàndez de Castro, s'ha declarat triomfador del certamen en guanyar dos dels cinc premis. I és que el jurat format per Daniel Villanueva, Anna-Priscila Magriñà i Jordi Manent ha decidit atorgar per unanimitat a Priorat el Premi Ciutat de Reus a la millor pel·lícula d’aquesta edició per «oferir-nos una narrativa trepidant, plena d’emocions i sorpreses. Per demostrar-nos que la universalitat pot trobar-se en una petita història local. Per fer-nos veure que l’esperit de superació ho és tot». A més, el film ha recollit també el Premi del Públic, atorgat per votació popular pels assistents de les pel·lícules presents a la secció oficial.

El Premi MemoriReus-Rabassa, dotat de 300 euros, patrocinat per Rabassa Arts Gràfiques, decidit pel públic assistent per majoria simple de vots, ha estat per a Els nens de la jungla, de Santi Suárez Baldrís. El documental narra la història de l’Escola Mowgli, la iniciativa d’un grup de professors de Reus que apostava per un model pedagògic alternatiu en plena dictadura franquista.

El Premi Cinema-Rescat ha estat per als alumnes de la Casa d’Oficis Mas Carandell i David Fernández pel millor treball de documentació i recerca de Reus, abans, ara i aquí, realitzat amb imatges del CIMIR – Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus. Jan Baca, Raül Contel i Encarnació Soler, el jurat configurat per l’Associació Cinema-Rescat, han decidit atorgar per unanimitat el premi a Reus, abans, ara i aquí, per «l’original, senzilla i efectiva manera de mostrar-nos el pas del temps, fent que les imatges d’ahir es retornin vives i inserides en el present, havent optat tan sols, ni més ni menys, que per una acurada combinació d’antigues i actuals tècniques cinematogràfiques».

Per últim, el Premi MemoriJove ha estat per a Refugi Dresden, de Xuban Inxaustuegui. Els alumnes assistents a les projeccions matinals l'han atorgat per votació popular.

El director artístic del festival, Daniel Jariod, ha volgut destacar que «aquest any hem crescut com mai abans. Crec que ja hem afermat definitivament el nostre lloc dins del calendari cultural de Reus».

L’onzena edició de Memorimage, Festival
Internacional de Cinema de Reus ha enregistrat l’èxit de públic més destacat fins el
moment. Més de 3.000 espectadors han emplenat el Teatre Bartrina durant quatre dies
de certamen, superant els 1.900 de la passada edició. El nivell d’assistència s’ha
incrementat més del 50% en relació a l’any anterior.

I és que l'onzena edició del Memorimage ha enregistrat l'èxit de públic més destacat fins el moment. Més de 3.000 espectadors han omplert el Teatre Bartrina al llarg de quatre jornades, superant els 1.900 de la passada edició. Així, l'assistència ha incrementat en més d'un 50% respecte al 2015.

Temas

  • Rally Catalunya

Comentarios

Lea También