Reus acull els jocs més grans d'Europa per persones amb discapacitat intel·lectual

La ministra de Sanitat i Igualtat ha visitat l´Special Olympics on participen uns 800 esportistes

19 mayo 2017 17:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus és la seu de l’Special Olympics 2016, l’esdeveniment esportiu europeu més gran per persones amb discapacitat intel·lectual que organitza Espanya cada quatre anys. Les sis disciplines esportives dels Jocs són natació, proves motrius, gimnàstica rítmica, pàdel i tennis. A l’esdeveniment hi participen uns 800 esportistes, provinents de d’arreu d’Espanya, a més d’Holanda, Luxemburg, Suïssa, Andorra, Mònaco, França, Itàlia, Marroc, Bèlgica, Finlàndia i la Xina. La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha visitat aquest dissabte els Jocs, des d’on ha afirmat que “és important que tota la societat estiguem al costat d’aquests nanos i que millorin l’autoestima i se sentin integrats”.

La ministra, que ha visitat les instal·lacions del Reus Deportiu acompanyada de l'alcalde de la ciuatt, ha entregat també algunes de les medalles de natació als participants. Per Montserrat, l'esport fa que les persones amb discapacitat intel·lectual augmentin la seva autoestima i fa que se sentin segurs i integrats en la societat. "A la vegada, cal donar suport a les famílies que volen que els seus fills millorin", ha afirmat Montserrat, que ha assegurat que per ells treballen cada dia al Ministeri. "Si ells, que tenen dificultats, ho aconsegueixen, la resta de societat també ho hem d'aconseguir", ha dit la ministra, que veu en ells algú amb qui emmirallar-se i un "exemple a seguir" veient "com s'esforcen i com arriben tan lluny".

En set dies, aproximadament 800 esportistes de Special Olympics es trobaran a Reus per participar en la cita esportiva més important de l'any en l'àmbit europeu per a persones amb discapacitat intel·lectual, organitzada per Special Olympics Espanya i l'Ajuntament de Reus. El moviment vol brindar oportunitats de millora a les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l'esport, on es descobreixen fortaleses, habilitats i èxits.

 

Comentarios
Multimedia Diari