Òscar Cadiach sortirà del camp 3 del Broad Peak aquesta nit i espera poder fer cim demà dilluns

Volen ser prudents i aprofitar la nit per fer la progressió, amb la intenció d'arribar al coll del Broad de matinada, superar amb les primera llum del dia el 'summit rock' i encara després l'aresta somital final

19 mayo 2017 18:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Òscar Cadiach farà la matinada de diumenge a dilluns els darrers trams del Broad Peak. L’alpinista confia en la finestra de bon temps i diu que ‘s’ho juguen tot a una carta’ i sense habilitar un camp III avançat. L’atac al cim, serà probablement el dilluns al matí.

Aquest diumenge han recuperat forces al camp III baix, a 7.150 m. Tenen previst sortir a darrera hora de la tarda o al vespre, segons ha explicat el mateix Cadiach en una trucada al programa El Pont de Mahoma, en un especial de Tarragona Ràdio.

Aquest diumenge a la tarda, confirmaran l’hora de sortida des de camp III. Volen ser prudents i aprofitar la nit per fer la progressió, amb la intenció d’arribar al coll del Broad de matinada, superar amb les primera llum del dia el ‘summit rock’ i encara després l’aresta somital final.

Aquest diumenge, l’alpinista basc Íñigo Castiñeyra i l’asturiana Rosa Fernández han decidit tornar al camp base, a 4.900 m. segons han explicat.

Tot el grup estava molt fatigat després de les més de 20 hores que han trigat en arribar al camp III des dels 6.200 m. Del camp II. Han hagut d’obrir traça amb molta dificultat per l’acumulació de neu, després de les precipitacions dels darrers dies.

Cadiach ha dit que descarten instal·lar un camp III avançat, als 7.500 metres i que s’ho juguen ‘tot en una sola carta’, es a dir que faran el trajecte directe.

Això sí, l’alpinista tarragoní i el del Club Alpino Ama Dablam diu que s’enduran un fogó cal amunt per a poder hidratar-se en fer una parada per descansar quan hagin superat el coll del Broad.

Amb Cadiach i González segueixen cap amunt els dos alpinistes de ‘Summint Climb’; l’islandès Ásgeir Jónsson i l’australià Gilian Lee. També la coordinació per l’ascens amb l’expedició ‘dels americans’ que són altres cinc alpinistes que van amb el guia argentí Tomás Ceppi i l’americà Ryan Waters. A banda dels portejadors d’altura i un grup de polonesos, que aquests van per lliure seguint la seva traça, segons han explicat.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari