Xavi Tomasa guanya el VII Trail de Roda de Berà

La cita, organitzada per Fun Sports amb la col·laboració de l’Ajuntament, va comptar amb la participació de 161 corredors i corredores

09 mayo 2022 13:06 | Actualizado a 09 mayo 2022 13:09

El Trail de Roda de Berà va tornar ahir a les muntanyes del municipi en una setena edició plena de normalitat, tres anys després. La cita, organitzada per Fun Sports amb la col·laboració de l’Ajuntament, va comptar amb la participació de 161 corredors i corredores, en les dues curses que es van celebrar, la curta de 4,8 quilòmetres, i la llarga, de 13,4 quilòmetres.

L’atleta berguedà Xavi Tomasa, de l’Ironwill Barcelona, va guanyar la cursa llarga batent tots els rècords assolits fins al moment, amb un temps de 55’08’’, rebaixant la marca en 2’20’’. Carolina Menéndez, de Runners El Vendrell, va ser la dona més ràpida amb un temps de 1:13:32. Quant als locals més ràpids, el trofeu va ser per a Aitor Casas, qui actualment lidera la Lliga Tarragona Trail, i per a Yaiza Rentero.

Pel que fa a la cursa de 4,8 quilòmetres, el guanyador va ser Albert Torres, amb un temps de 17’56’’; i Yolanda Lucia la fèmina més ràpida, creuant la meta en 23’03’’. Antonio Muñoz i Sandra Valenzuela van ser els locals més ràpids.

Les curses infantils Kids Run també van tornar a Roda de Berà amb una gran participació, prop d’una seixantena d’infants i joves. Es van dividir en tres categories, la primera, no competitiva, per a infants de 3 a 6 anys; la segona, categoria infantil, de 6 a 9 anys d’edat; i la tercera, categoria júnior, de 10 a 14 anys. Els i les guanyadores van rebre també els seus trofeus, i tots i totes les participants van rebre medalles i uns patins de regal.

Tots els trofeus van ser lliurats per Gerard Solé, regidor d’Esports, i per Rosana Dorantes, regidora d’Ensenyament.