A licitació el projecte de les obres del nou servei de radioteràpia de l’Hospital Verge de la Cinta

Es preveu l’execució d’un nou edifici oncològic que inclou un accelerador lineal d’última tecnologia que podria estar llest el 2020

17 marzo 2018 15:19 | Actualizado a 18 marzo 2018 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Infraestructures de la Generalitat ha tret a licitació el contracte de serveis per a l’assistència tècnica, per a la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d’obra de les obres del nou servei de radioteràpia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El pressupost de licitació és de 219.387 euros + IVA i l’adjudicació es preveu per al proper mes de juny.

El projecte, situat al complex sanitari de l’Hospital Verge de la Cinta, preveu l’execució d’un nou edifici oncològic que inclou un accelerador lineal d’última tecnologia, que permetrà dur a terme tots els tractaments radioteràpics. D’aquesta manera, el servei de radioteràpia, ubicat actualment al centre sociosanitari de l’Hospital de la Santa Creu de l’EMD Jesús es traslladarà a l’Hospital de referència Verge de la Cinta de Tortosa, que formarà part de la Xarxa Oncològica de Tarragona – Terres de l’Ebre. L’aparell és un dels donats per la Fundació Amancio Ortega.

Habitualment, la substitució d’un accelerador lineal té una durada de 10 mesos, i això suposaria el tancament del servei durant aquest temps. Aquest no serà el cas a les Terres de l’Ebre, ja que fins l’entrada en funcionament del nou accelerador lineal al complex sanitari de l’Hospital Verge de la Cinta, continuarà funcionant el de l’Hospital de la Santa Creu. Per tant, els usuaris ebrencs d’aquest servei no es veuran afectats i no s’hauran de traslladar a Reus per tal de rebre el tractament oportú. «Avui en dia sols un 90% dels pacients marxen a Reus i amb la millora no caldrà que marxe ningú», ha valorat el director territorial de Salud, Ismael Piñas. L’aparell, d‘última tecnologia, donarà servei a tots els pacients de les Terres de l’Ebre. «El que hi ha actualment al centre de Jesús encara té uns anys de recorregut però ja començarà a quedar-se obsolet», ha comentat Piñas. Durant el 2019 s’executarien les obres del nou espai, de forma que al 2020 ja es podia disposar d’aquest nou aparell.

La construcció del nou edifici se situarà en una parcel·la enjardinada que hi ha a la sortida de l’aparcament de treballadors i que està delimitada per les muralles i el vial principal d’accés a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Així, es proposa la construcció d’un edifici que minimitzi l’impacte sobre l’entorn, que la ubicació del búnquer sigui en una planta on part de l’accelerador lineal es trobi parcial o totalment soterrat, però mantenint els accessos principals a nivell de cota de carrer i conservant l’enjardinament de l’entorn i la vegetació similar a l’estat actual.

La superfície del solar és de 2.566 m2 i l’obra civil, amb una superfície construïda de 1.226 m2, compta amb un pressupost d’execució material estimatiu de 1.965.540 euros.

Comentarios
Multimedia Diari