L'Agrupació de Penyes Taurines de l'Ebre convoca una reunió per 'tranquilitzar' els aficionats

El president de l'entitat demana que es reguli l'entrada i ubicació d'animalistes a les places

19 mayo 2017 19:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre ha convocat una reunió per aquest pròxim dissabte a Santa Bàrbara (Montsià) per "tranquilitzar" els aficionats i rebaixar la tensió dels darrers dies després dels incidents del Mas de Barberans. Segons ha avançat en declaracions a l'ACN, el president de l'entitat, Ximo Martí, l'objectiu és aconsellar i guiar les diferents comissions de penyes per evitar aldarulls en una temporada que acaba de començar. Martí ha assegurat que els fets del Mas són "injustificables" però deixa clar que els animalistes han "traspassat la línia vermella" amb el que consideren que són "provocacions". El representant de l'Agrupació ha reclamat que es reguli l'entrada d'animalistes a les places on se celebren correbous i ha demanat que es persegueixin les "denúncies falses" que es fan per part dels antitaurins.

El president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, vol acordar amb tots els penyistes i membres de les comissions una consigna que transmetre als aficionats de les festes amb bous sobre què fer davant la presència d’animalistes a les places. “És una reunió molt important per conscienciar a la gent d’allò que creiem nosaltres que s’ha de fer”, ha apuntat Martí. “No pots controlar 3.000 persones però sí indicar a les comissions com actuar”, ha afegit. El president de l’Agrupació ha demanat també que siguin els Mossos d’Esquadra qui actuïn davant de qualsevol comportament inadequat tant per part de protaurins com per part d’anitaurins.

La polèmica per la presència d’activistes amb l’objectiu d’enregistrar els correbous es podria alleugerir amb un protocol o regulació de la seva assistència a les places. Martí ha reconegut que no se’ls pot barrar el pas perquè són acte públics però ha assegurat que els remolcs, cadafals i altres infraestructures que conformen els recintes taurins són privades, fet que suposaria als animalistes haver de situar-se a la mateixa plaça per poder gravar. En aquest aspecte, s’ha demanat la intervenció de la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, així com també en trobar mesures per penar que es presentin denúncies sense fonament o repetitives. "La majoria de denúncies no prosperen perquè són falses. Ens estan matxacant a denúncies. Elles es pensen que són els jutges de la festa però nosaltres tenim veterinaris i ramaders que garanteixen la festa dels bous. Són persones neutrals", ha manifestat.

Martí també ha assumit una part d'autocrítica i ha demanat també a la directora d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón, que també ho faci per no generar més polèmica, a través de les xarxes socials, amb les seves declaracions. "Nosaltres som les persones visibles però darrera nostre hi ha molta gent implicada i hem de tranquilitzar-los", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari