Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

16 anys de lluita per l'Ebre i el seu delta

A les Terres de l´Ebre, destaquen les manifestacions a Amposta de l´any 2000 i 2008

Marina Pallás

Whatsapp
16 anys de lluita per l'Ebre i el seu delta

16 anys de lluita per l'Ebre i el seu delta

Des del Pla Hidrològic Nacional del PP de l’any 2000 i el naixement del mític eslògan «Lo riu és vida, no al transvasament», col·lectius no només de les Terres de l’Ebre o Catalunya sinó també de l’Aragó o el País Valencià s’han manifestat i han omplert el carrer de les principals capitals amb convocatòries històriques, fins i tot a Brussel·les.

A les Terres de l’Ebre, destaquen les manifestacions a Amposta de l’any 2000 i 2008. L’última trobada multitudinària va ser el març de fa dos anys, quan a Sant Jaume d’Enveja i Deltebre es van reunir fins a 20.000 manifestants per manifestar-se contra el pla de conca aprovat pel Consell de Ministres.

Fora del territori ebrenc, destaquen les convocatòries del 12 de novembre del 2000 a Saragossa, després de la primera gran crida realitzada un mes abans a Amposta; la del 25 de febrer del 2001 a Barcelona, i la del 24 de novembre del 2002 a València.

Els càlculs del nombre de participants en les manifestacions sempre va ser variable. La diferència en quantitat més distant és la del 2008 a Amposta: 30.000 persones segons la PDE i 8.000 segons la Policia Local.–

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También