Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

160 persones usuàries d’Apasa participen en les XVIII Jornades Esportives del Montsià

Pàdel, aiguagim, bàsquet, bitlles, atletisme, rugbi, vela i pilates són algunes de les activitats que han realitzat els usuaris aquesta setmana

| Actualizado a 26 mayo 2023 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Famílies de Persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament de la comarca del Montsià (Apasa) ha organitzat aquesta setmana les XVIII Jornades Esportives. 160 usuaris del centre han participat en les activitats, que han tingut el suport d’una trentena de col·laboradors entre administracions, centres educatius, entitats, estudiants i professionals de l’esport i de l’art corporal.

Els participants, durant aquests dies, han dut a terme activitats de diferents modalitats esportives i de vida activa. Concretament, han fet tallers de tenis i pàdel, aiguagim, boccia, bàsquet, bitlles, rugbi, ball, pilates, activitats de lleure i sensorials. Aquestes s’han repartit en diferents espais de la demarcació, com escoles de ball o equipaments esportius.

Per a ahir, hi havia previstes dues propostes a la pista d’atletisme i una de vela al port de la Ràpita, però malauradament, el clima no va permetre fer res a l’aire lliure. Això no obstant, des de l’organització del centre es va modificar el programa per no haver de cancel·lar-ho tot. D’aquesta manera, el taller de rugbi es va fer al centre ocupacional d’Apasa de Santa Bàrbara al matí, i a la tarda, a Amposta van tenir lloc un taller d’animació i un de ball sensorial.

La idea va sorgir fa 18 anys per fomentar l’esport entre persones amb discapacitat intel·lectual

«Cada any intenten fer les pràctiques esportives segons la demanda. Enguany hem inclòs el rugbi i ens hem adaptat. Hi ha moltes pràctiques adaptades, volem que tothom pugui fer l’esport que vulgui. Ficant els nostres esforços i eines podem fer-ho realitat», explica Manel Pech, director d’Apasa, posant en relleu els beneficis d’aquestes Jornades, que són tant físics com emocionals i de treball en valors.

«Als usuaris els aporta els beneficis físics i emocionals de la pràctica esportiva, però també els ajuda, a escala intel·lectual, el fet de poder escollir entre les diferents modalitats. Els fa protagonistes de la seva vida i els anima a relacionar-se en un entorn diferent com clubs esportius, no només dintre el centre», diu Pech afegint que també demostra que, més enllà de la discapacitat, «tenen moltes capacitats que intentem desenvolupar».

El projecte va nàixer fa divuit anys amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat intel·lectual. Amb el temps ha anat creixent i s’han sumat associacions i entitats que s’han encarregat de fer els tallers o han cedit un espai idoni per a la seva realització. També han col·laborat una quarantena d’alumnes de l’Institut Montsià, del cicle d’Atenció a Persones en Situació de Dependència (Apesid), i estudiants d’Euses.

Esport i solidaritat

Les jornades, que van començar el dimarts i finalitzaran aquest matí amb un acte de cloenda, també tenen un punt solidari. Tal com s’ha fet en altres edicions, les Jornades col·laboren amb el Projecte Emma destinant l’import d’inscripció a la investigació del càncer de mama.

«Hem de ser solidaris i treballar conjuntament. D’aquesta manera treballem els valors socials i esportius, l’amistat, la solidaritat i la companyonia», conclou el director de l’entitat.

Comentarios
Multimedia Diari