20 anys del Mercat Medieval de Batea

Una de les activitats més tradicionals de la festa és el sorteig de Lo Fato del Carro, amb productes dels comerços del poble

02 julio 2018 11:58 | Actualizado a 02 julio 2018 12:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de dones La Templada va decidir fa 20 anys enrere iniciar una festa que no imaginaven que al cap del temps arribaria a convertir-se en una de les més emblemàtiques del poble i en un certamen, d’aquestes característiques, pioner a la Terra Alta. El Mercat Medieval de Batea trasllada el municipi a l’edat mitjana, i compta amb un escenari idoni, les porxades del carrer Major, corresponent a l’època.

La festa se celebrava inicialment el primer diumenge de juliol i des de fa deu anys s’allarga durant dos dies, inaugurant-se dissabte a la tarda i seguint amb diverses activitats que complementen el mercat fins diumenge al vespre. 

Aquest cap de setmana passat el mercat arribava als seus 20 anys i, per tant, la celebració havia d’estar a l’altura de l’efemèride. El dissabte a la tarda el municipi va comptar amb el pregó de Joan Rovira, cantautor ebrenc, que donava el tret d’inici a la festa, i a la nit els participants van poder gaudir de la seva actuació en acústic. 

Enguany també s’han dut a terme activitats en forma d’homenatge a totes les dones participants a la festa durant aquests 20 anys, com és el cas d’un photocall preparat amb imatges de tot aquest temps. «Aquests 20 anys representen el treball de totes les dones que han anat passant per l’associació», apunten des de La Templada. 

Són dotze les dones que la formen actualment i elles són les qui s’encarreguen de tota l’organització, començant els preparatius al mes de febrer. Elles mateixes asseguren que es tracta d’un gran esforç i moltes hores de treball, però ho fan amb moltes ganes i il·lusió, especialment en aquesta edició tan destacada.

Parades i tallers d’oficis
Gairebé una trentena de parades i dotze tallers d’oficis antics omplien aquest dissabte i diumenge  el Mercat Medieval de Batea, en una edició en què s’han potenciat i ampliat els tallers d’oficis. Animació durant els dos dies de mercat, lluita medieval, rostida popular, espectacles de tot tipus, parades i tallers d’oficis, jocs, tallers i atraccions gratuïtes per als més petits, i fins i tot visites guiades pel nucli antic de la població. Activitats molt variades que omplen any rere any el municipi de festa i de visitants durant un cap de setmana.

Una de les grans tradicions de la festa és el sorteig de Lo Fato del Carro. Es tracta d’un carro antic que conserven des de fa molts anys i cada edició l’omplen de productes cedits pels diferents comerços del poble, que se sortegen entre els participants a la festa. 

Comentarios
Multimedia Diari