200 pagesos afectats per l’incendi tallen la C-12 , a Flix, per quarta vegada

Els afectats han assegurat que seguiran convocant talls de carretera si no reben una resposta positiva per part de l’administració

19 agosto 2019 08:20 | Actualizado a 19 agosto 2019 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Uns 200 pagesos i ramaders reclamaven ahir, a peu de carretera, ajuts directes per recuperar-se de les pèrdues causades pel foc. Amb diversos tractors a la calçada, els manifestants van tallar la via des de tres quarts de set de la tarda a un quart de nou del vespre, tot causant retencions.

Els pagesos i ramaders van convocar el tall aquest dimecres, després que la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, refusés reunir-se a la seu del departament amb els afectats, que venien de fer una marxa lenta des de Lleida. Per això, aquest diumenge diversos manifestants han mostrat pancartes demanant la dimissió de Jordà.

Per al president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, la protesta ha estat una mostra de la «indignació» dels afectats, que han assegurat que seguiran convocant talls de carretera si no reben una resposta positiva per part de l’administració i obtenen de forma «imminent» les ajudes que reclamen.

Flix es desmarca

L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, manifestava ahir al Diari que no donen suport a aquests talls. «Ni l’Ajuntament de Flix ni la resta de la Ribera d’Ebre, al mes de setembre reprendrem les negociacions amb la consellera», afirma.

Comentarios
Multimedia Diari