22 ports esportius reben la bandera blava a l’Ampolla

La Generalitat aposta per la «descarbonització de la mobilitat marítima i aèria»

16 julio 2021 09:39 | Actualizado a 16 julio 2021 10:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va lliurar ahir els guardons Bandera Blava 2021 als 22 ports esportius premiats per la seva gestió ambiental, la informació i l’educació ambiental i la prestació òptima dels serveis a les instal·lacions. Amb aquestes xifres, Catalunya se situa com a capdavantera a l’Estat en ports guardonats.De la demarcació de Tarragona i l’Ebre, hi ha el port de Segur de Calafell; Cambrils, Salou, l’Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. 

El distintiu Bandera Blava l’atorga anualment la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), una ONG internacional de caràcter ambiental, en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), la seva representant que gestiona la campanya a tot l’Estat. Aquest guardó valora la tasca duta a terme els darrers anys pels responsables dels ports esportius, en benefici dels usuaris els visitants.
Durant el lliurament de les banderes ahir al matí al port de l’Ampolla, el vicepresident Puigneró va assegurar que «hem d’avançar en la descarbonització de la mobilitat marítima i aèria i en la digitalització». «Vivim en un moment emergència climàtica global i des de Catalunya hem de fer la nostra contribució», afegí. 

En l’àmbit concret dels ports, aquesta contribució passa per la descarbonització mitjançant l’electrificació en terra, la millora dels punts de càrrega de vehicles elèctrics en els ports o la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els sostres dels edificis portuaris.  «Hem de treballar perquè els ports del país abracin el concepte d’smart and green port que avui forma part de les polítiques majoritàries a nivell europeu de l’àmbit dels ports», afirmà el conseller, tot destacant que «la lluita contra el canvi climàtic i la transformació digital estan a l‘arrel de les polítiques de la Unió Europea i de la Generalitat».

Comentarios
Multimedia Diari