28 detinguts per fabricar i distribuir il·legalment productes contra el caragol poma

La Guàrdia Civil ha actuat a Tarragona i Barcelona i ha desmantellat una empresa que subministrava productes "il·legals" per lluitar contra la plaga al Delta de l'Ebre

ACN

Whatsapp

La Guàrdia Civil ha detingut 28 persones a tot l'estat, també a les demarcacions de Tarragona i Barcelona, i ha desmantellat una fàbrica d'elaboració i els canals de distribució de productes fitosanitaris "il·legals". En una nota, el cos policial assegura que s'han dut a termes sis registres i que s'ha intervingut diversos productes prohibits o que es comercialitzaven presumptament sense respectar els drets de propietat. La Guàrdia Civil assegura que entre els clients de l'empresa desmantellada n'hi ha una de comercial de Tarragona que destacava per vendre aquests productes per combatre la plaga del cargol poma al Delta de l'Ebre.

La Guàrdia Civil ha detingut i imputat 28 persones, ha realitzat sis registres a cases i empreses, i ha interceptat productes fitosanitaris prohibits o que es comercialitzaven presumptament sense respectar drets de propietat, en una quantitat superior als 10.000 quilos de substàncies. Segons el cos, s'ha acreditat l'activitat des de l'elaboració inicial a Àsia així com les vies per a la importació, formulació i distribució a l'estat. Segons informa en un comunicat, no respectar les condicions legals de fabricació o aplicació pot suposar perjudicis per al medi ambient per risc de contaminació dels sòls de cultiu.

L'operació 'Fresón' va començar el març del 2013 en detectar la comercialització d'un producte que es presentava com a adob. Les investigacions van conduir fins a una fàbrica a València, que movia milers de quilos de productes il·legal cada temporada amb beneficis d'entre tres i deu euros per cada litre. Entre els seus clients, tenia una important empresa comercial de Tarragona que, segons el cos, a banda de manejar un volum de mercaderia "important", estava implicada en la venda de productes" il·legals" que són utilitzats als Delta de l'Ebre per combatre la plaga del cargol poma.

En la primera fase de l'operació es van detenir a les demarcacions de Barcelona, Tarragona, València i Almería dotze persones amb el major grau d'implicació. La resta de detinguts són a Huelva, Múrcia i Alacant. Han passat a disposició judicial, ja que se'ls atribueixen delictes de contraban, contra la salut pública, contra el medi ambient, contra la propietat industrial, d'estafa i altres contra els drets dels consumidors, amb "evidents accions" de blanqueig de capital i altres accions "il·legals" de caire econòmic, apunta el cos policial.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También