5 mesures urgents per acabar amb les morts en el tram negre de l'N-340 a les Terres de l'Ebre

La reivindicació per acabar amb aquesta situació és històrica, però el clam del carrer encara no s'ha traduït en un front capaç de pressionar les administracions públiques per prendre les mesures necessàries i acabar amb aquest drama

19 mayo 2017 21:51 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tram negre de l'N-340 ja suma 13 morts aquest 2015, més del doble de les víctimes que es van acumular en tot el 2014. A les Terres de l'Ebre la reivindicació per acabar amb aquesta situació és històrica, però el clam del carrer encara no s'ha traduït en un front capaç de pressionar les administracions públiques per prendre les mesures necessàries i acabar amb aquest drama. Aquestes són les 5 claus per començar a treballar en aquest problema que, en tot cas, és evitable.  

 

1. Ara mateix i a curt termini, la mesura més urgent per apaivagar l'índex de mortalitat al tram negre de l'N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre és donar llum verda a la gratuïtat de l'AP7 entre Vinaròs i l'Hospitalet de l'Infant. És especialment urgent que aquesta bonificació beneficii els camions, però allò ideal seria poder apicar-la a tots els vehicles.  

 

2. A llarg termini -però no per això menys urgent- és vital impulsar des de ja la construcció del tram de l'autovia A7 a les Terres de l'Ebre, que avui en dia es talla a l'Hospitalet de l'Infant. 

 

3.  Implementar aquestes mesures requereix el vist-i-plau del Ministeri de Foment. Per això, cal celebrar una reunió imminent -abans no h hagi més morts- entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri, que permeti coordionar les tasques necessàries en les dues línies anteriorment esmentades. 

 

4. Tanmateix, i malgrat s'aconseguís un acord polític que permetés implementar la gatuïtat del tram de l'AP7 Vinaròs-Hospitalet de l'Infant, la solució definitiva passa, com hem dit, per executar una obra molt important, la que afecta a la construcció de l'A7. Per això, també és necessari que els pressupostos de l'Estat assignin la partida necessària per poder fer les obres de l'A7 el més ràpid possible, sense demores de cap tipus. 

 

5. Totes aquestes mesures depenen d'organismes i institucions superirors, de nivell estatal sobretot, però per aconseguir que el Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya es posin a treballar-hi i assoleixin un acord, la soceitat civil i les administracions públiques de les Terres de l'Ebre també tenen un repte: forjar un front comú a l'Ebre que es mobilitzi de forma clara i contundent per per pressionar les instàncies superiors que tenen a la seva ma prendre les mesures necessàries per acabar amb l'elevat índex de mortalitat que avui en dia presenta aquest tram de l'N-340. 

 

Comentarios
Multimedia Diari