Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

70 anys d’història viva al mercat d'Amposta

És un dels punts clau de la capital del Montsià, on acudeix la gent que busca els productes de proximitat i de qualitat

Maria Noche

Whatsapp
La clientela habitual del mercat acostuma a ser persones a partir de mitjana edat. FOTO: Joan Revillas

La clientela habitual del mercat acostuma a ser persones a partir de mitjana edat. FOTO: Joan Revillas

El Mercat Municipal és un dels punts clau d’Amposta. És aquell lloc on es poden trobar productes de qualitat i, especialment, productes del territori. L’espai on s’aplega la població a l’hora de fer les seves compres, però també que atreu el públic foraster a l’hora de conèixer els productes gastronòmics autòctons. El mercat d’Amposta celebra aquest any el seu 70è aniversari, molts anys d’història viva que va començar l’any 1947 quan es va construir l’edifici per tal que els comerciants tinguessin on instal·lar-se. 

En aquella època l’establiment no estava distribuït en parades com es troba actualment, sinó que es repartien l’espai amb pedres, i podien haver-hi fins a setanta paradistes comerciant. Així ho recorda Lourdes León, presidenta de l’associació de venedors del mercat. En aquell temps era la seva àvia qui portava el negoci, i Lourdes recorda com li explicava que hi havia dies en què a les cinc del matí ja hi havia cua de gent fora a la porta per entrar a comprar.
Tot i que actualment el ritme de vida ha canviat molt, és més accelerat i hi ha molta més competència amb els supermercats, el mercat continua sent l’espai on la gent acudeix quan busca producte de qualitat i de proximitat.

Lourdes León, a la seva parada del mercat, amb una oferta variada
de peix fresc de Sant Carles de la Ràpita.  FOTO: Joan Revillas

María Jesús Hierro està al capdavant de la parada Peixos Claudio, després que hagi passat de generació en generació i porti al mercat des dels seus inicis. Van començar amb dues pedres, i ara s’han estès a diverses parades del mercat. «Al principi teníem tan sols quatre caixes de peix i el repartíem amb fulles de col i paper de diari. Ara tenim una varietat molt diversa de productes». 

El mercat acull un total de 24 parades amb una oferta variada de peix, carn, verdures, comestibles diversos i fins i tot roba; amb paradistes de tota la vida i altres que han iniciat recentment el seu negoci en l’establiment. És el cas de la botiga Muaka, de roba ecològica per a tota la família, inaugurada fa dos mesos. 

Tot aquell que visita el mercat busca aquest producte de qualitat i proximitat i, tot i que es reclama que la joventut no forma part de la clientela habitual, no és el cas de l’Elena, que ve a comprar tots els dimarts. «Vinc a buscar tot tipus de producte com la carn, el peix o les verdures, aliments de qualitat que no trobo quan vaig als supermercats».

Recopilació fotogràfica
El mercat acull la instal·lació d’una exposició fotogràfica per commemorar el seu 70è aniversari. Una recopilació d’imatges recordant alguns dels moments clau de la història d’aquest equipament, que es pot completar amb les imatges que aporti la gent d’aquests setanta anys de vida. 

Temas

Comentarios

Lea También