Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Móra de l'Ebre

700 escolars participen a Móra de l'Ebre

Per celebrar els actes del Dia Internacional de l'Activitat Física

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els nens i nenes, durant la jornada. Foto: Cedida

Els nens i nenes, durant la jornada. Foto: Cedida

Móra d'Ebre ha celebrat aquest divendres 6 d'abril els actes del Dia Mundial de l’Activitat Física, amb una concentració escolar a la plaça de Dalt, amb la participació de més de 700 alumnes de diversos centres educatius del municipi.

Als infants i joves se'ls ha obsequiat amb una aigua petita, una poma i una cantimplora. El total de fruita repartida ha sumat més de 1.200 quilos.

L'acte ha finalitzat amb la lectura conjunta del manifest de la diada, a càrrec d'un representant de cada centre participant, a raó d'un paràgraf cadascun.El manifest ha sigut el següent:

"El Dia Mundial de l’Activitat Física es celebra des del 2002 a tot el món amb l’objectiu de promocionar una vida saludable. El lema d’aquest any és: “Gent activa, gent feliç”. Des de Móra d’Ebre ens identifiquem totalment aquest missatge. Aquest any celebrem ja la tercera edició d’aquesta jornada, i estem contents de comprovar com ha augmentat el nombre de participants.

Des de la Generalitat es lluita contra el sedentarisme a través del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES), que es planteja l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones sedentàries mitjançant la capacitació de professionals sanitaris, facilitant-ne la pràctica als usuaris de l’atenció primària i utilitzant els recursos comunitaris.

Es calcula que a Catalunya es produeixen més de 3.000 morts anuals relacionades amb el sedentarisme. La majoria es podríen evitar practicant activitat física de manera regular. No hi ha excusa: infants, gent gran… tothom se’n pot beneficiar.

Això sí: cal ser perseverant. Ens hem de comprometre a fer exercici cada dia practicant algun esport, jugant, caminant... De fet no és gens difícil; tots podem trobar motius per moure’ns, al mateix temps que ens ho passem bé. Es tracta, en definitiva, de tenir una vida més feliç".

Temas

Comentarios

Lea También