71 positius en el brot d'una empresa fruitera de Tivissa

S'han realitzat un total de 159 proves

16 junio 2021 17:20 | Actualizado a 16 junio 2021 17:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La setmana passada es detectava des del Servei d'Epidemiologia un brot de Covid-19 entre els treballadors d'una empresa fruitera ubicada a Tivissa, Producció Cirera Ribera d'Ebre, SL. Aquest brot afectava 20 treballadors. Ràpidament des de Salut, en col·laboració amb l'empresa, es va programar un cribratge a l'empresa.

Durant el cribratge, que es va realitzar el passat divendres 11 de juny, es van realitzar un total de 159 proves, de les quals 136 van sortir negatives i 19 positives. Hi ha 4 treballadors que, a causa que el resultat de laboratori no fou concloent, s'han hagut de repetir la prova.

Així doncs, una vegada realitzat el cribratge i el seguiment de contactes estrets dels positius, el brot s'eleva a 71 afectats, dels qual 60 son treballadors i 11 contactes estrets positius d'aquests, que ja estan degudament aïllats gràcies al seguiment que s'ha realitzat des d'Epidemiologia.

Des de Salut es vol agrair la ràpida coordinació amb l'equip de presa de mostres de l'ICS Terres de l'Ebre, així com la predisposició de l'empresa i la seva ràpida acollida de mesures complementàries per tal de frenar l'expansió del virus.

Vacunació als treballadors negatius

L’afectació d’aquest brot ha posat encara més de relleu en la importància de la vacunació a temporers durant la campanya de recollida de fruita. Així doncs, des de Salut s’ha fet una proposta a l’empresa per tal de vacunar tots els treballadors que van sortir negatius en el cribratge, que s’iniciarà tan aviat com sigui possible.

Comentarios
Multimedia Diari