85 milions per a tres trams del Corredor Mediterrani

Els projectes preveuen la instal·lació de nova senyalització entre Castelló i Tarragona, junt amb el ramal de l’Aldea a Tortosa

15 septiembre 2021 09:04 | Actualizado a 15 septiembre 2021 09:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell de Ministres va autoritzar ahir la licitació de dos contractes de millora de les instal·lacions del Corredor Mediterrani. A més del tram l’Ametlla-Camp de Tarragona que ja va avançar el Diari, en el que s’invertiran 15 milions d’euros, es preveu també un contracte per 69 milions per al projecte d’instal·lació de nova senyalització al tram Castelló-l’Ametlla, i al ramal de l’Aldea a Tortosa. 

El tram nord té un termini d’execució de 12 mesos, mentre que el sud, amb el ramal, és de 22 mesos. Entre els objectius principals del projecte, que complementa els de canvi d’ample de via i catenària, destaca possibilitar la implantació de l’ample estàndard per a les circulacions de mercaderies i de viatgers, la renovació de les actuals instal·lacions per a augmentar la seva disponibilitat i fiabilitat, així com l’increment de la capacitat i la regularitat del trànsit ferroviari, fet que segons el govern, ha de contribuir «a optimitzar i racionalitzar l’explotació ferroviària d’acord amb els escenaris futurs». Entre les operacions a desenvolupar hi ha obres d’instal·lacions de senyalització, comunicacions, control de trànsit, enclavaments d’última generació, senyals que incorporen tecnologia LED, instal·lació ASFA digital (Anunci de Senyals i Frenat Automàtic) com a sistema de protecció del tren i la integració en el Control de Trànsit Centralitzat.

«D’aquesta manera, s’aconsegueix a més augmentar la durabilitat d’aquests sistemes, reduint la probabilitat d’incidències que afectin el servei i racionalitzar les necessitats de manteniment», destaca l’executiu.

També s’actuarà en la nova configuració de vies en diverses estacions del tram, així com en sistemes de subministrament d’energia, edificis tècnics, canalitzacions i obres civils auxiliars.

Els projectes s’adequen als objectius de desenvolupament sostenible i poden ser cofinançats per fons europeus, a través del mecanisme ‘Connectar Europa’.

Comentarios
Multimedia Diari