A la venda el paquet enoturístic per al concurs Grenaches du Monde

Tortosa acollirà el dia 26 un showroom, darrer acte de promoció abans del concurs

15 marzo 2018 10:45 | Actualizado a 15 marzo 2018 10:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Denominació d’Origen Terra Alta acaba d’obrir el termini de compra del paquet per participar al concurs Grenaches du Monde 2018. Aquells que vulguin participar de l’experiència enoturística que ofereix el concurs podran fer-se amb una plaça que els permetrà gaudir de tota l’agenda del concurs i viure una experiència única en el món vitivinícola de Catalunya. 

El paquet es pot comprar a través de la secció del concurs a la pàgina web de la DO Terra Alta (concursgarnatxes.doterraalta.com) fins al dia 31 de març amb un preu de 795 euros que inclou els desplaçaments interns, les pernoctacions, les diferents activitats i visites programades, així com els àpats dels quatre dies que dura el concurs. 

El concurs Grenaches du Monde 2018 està dissenyat com un viatge que comença a Barcelona i que portarà als participants en un recorregut pel Mediterrani fins al cor de la garnatxa de terra endins, la garnatxa blanca de la Terra Alta. L’agenda arrencarà dimecres 11 d’abril, data en què està prevista l’arribada dels participants a Barcelona, on tindrà lloc l’acte oficial de benvinguda al restaurant Òpera Samfaina, al bell mig de les Rambles, un espai que uneix innovació i gastronomia amb la història i cultura catalanes, i que servirà com a escenari perquè les institucions celebrin l’arribada d’aquest concurs a Catalunya. 

Dijous 12 arrencarà el viatge cap al sud. Però abans d’arribar a la Terra Alta, els participants visitaran Tarragona, ciutat estretament lligada al món del vi des de fa segles. Els dies dedicats quasi exclusivament al concurs seran divendres 13 i dissabte 14. Els tastos de qualificació dels vins presentats al concurs se celebraran divendres i dissabte al matí al Celler Cooperatiu de Gandesa. Els visitants que no formin part del jurat podran gaudir de la Terra Alta, de la seva història i dels seus paisatges amb visites al poblat ibèric del Coll del Moro i la Catedral del Vi de Pinell de Brai. La tarda del divendres se celebraran també les jornades tècniques al Celler Figueres de Gandesa, amb ponències. Dissabte serà el dia en què el concurs s’obrirà a tots els habitants de la Terra Alta gràcies a la fira que se celebrarà al centre històric de Batea. La nit del dissabte serà la gran nit del concurs amb una gran festa de cloenda on es lliuraran els premis a les millors garnatxes d’aquesta edició. Serà a l’Església del Poble Vell de Corbera, amb un sopar de gala. 

Showroom a Tortosa
Per una altra banda, Tortosa acollirà el darrer acte de promoció del Concurs Internacional Grenaches du Monde que se celebrarà a la Terra Alta de l’11 al 15 d’abril. Serà un showroom adreçat al públic professional que es farà al Centre Cívic de Ferreries el pròxim 26 de març. Hi participaran cellers d’arreu de Catalunya, una trentena de la Terra Alta.

Des del Consell Regulador de la DO Terra Alta s’ha reservat Tortosa per fer el darrer acte de promoció del concurs com a capital de les Terres de l’Ebre. El president de la DO, Joan Arrufí, ha explicat que l’objectiu del showroom és que restauradors, someliers i prescriptors puguin parlar directament amb els productors de vi i interactuar. Serà una oportunitat per tastar algunes garnatxes històriques de les principals denominacions d’origen de Catalunya: DO Empordà, DO Montsant, DOQ Priorat, i DO Terra Alta. El showroom es farà a partir de les 16.30 hores. Cal inscripció prèvia.

Comentarios
Multimedia Diari