A punt la segona edició del Jazz Festival a Ascó

Música i gastronomia es combinen els pròxims 20 i 21 de juliol en una mateixa proposta cultural a la població de la Ribera d’Ebre

17 julio 2018 10:23 | Actualizado a 17 julio 2018 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una de les trobades musicals més especials de l’any tindrà lloc el 20 i 21 de juliol al casal municipal d’Ascó. Inaugurat amb èxit l’any passat, el municipi repeteix l’experiència i invita dues bandes importants en l’àmbit català

En aquesta ocasió els convidats són la reconeguda Sant Andreu Jazz Band de Barcelona capitanejada per Joan Chamorro i Bandarra Street Orkestra, formada per músics residents al Camp de Tarragona. L’any passat Ascó va rebre La Vella Dixieland -acompanyada de Marian Barahona i Josep Maria Farràs- i el conjunt de Falset Soul Machine -entre el soul, funk i rhythm’n’blues-.

La iniciativa va néixer de la voluntat de la regidora de Cultura, Montserrat Lerma, la qual pensava implementar un acte cultural tenint en compte que Ascó és un municipi amb vocació musical.  Explica que va considerar la proposta adient per l’afició a la música que mostren els ciutadans i perquè disposen d’una escola municipal de música, d’orquestres i de xaranga. El projecte en qüestió va dirigit als habitants de la comarca i als amants de la música perquè puguin gaudir d’algunes de les millors bandes residents als Països Catalans i d’altres indrets ja que, per accedir a l’oferta, has de desplaçar-te més lluny i requereix una despesa més gran. Es pretén, doncs, fomentar l’interès per la música i apropar els artistes a un públic transversal de grans, joves i petits ja que «la música no té edat». 

El certamen ja no es troba en una fase experimental però, tot i estar en un estadi primerenc, no ha presentat gaires dubtes ni dificultats més enllà de la incertesa del temps. Les trobades dels grups s’han concertat, sempre en antelació, gràcies als contactes de Lerma i altres entitats. 

La mostra és petita i només comprèn dos dies. Amb l’esperit de no mostrar el mateix producte, l’any passat van contractar una banda pura de jazz i la segona nit en va tocar una de soul. 

Aquest any el jazz pròpiament l’encarna la prodigiosa Sant Andreu Jazz Band i el segon dia barreja un compendi d’estils entre el brass band d’origen nord-americà i la percussió brasilera amb humor i interacció amb el públic per aconseguir un format diferent de concert tot evitant seguir la mateixa línia i no fer-ho monòton. En aquest sentit, «el cartell sempre és variat i obert a la bona música i amb un rigor i una qualitat que avalen la dilatada trajectòria de les bandes».

Més aforament
Tenint en compte que l’any passat es van exhaurir totes les 800 entrades en tres setmanes; s’ha decidit apostar només per l’abonament complet de 15 euros i prescindir de les entrades de 10 euros per dia, així com ampliar l’aforament de 800 a 850 persones. De tota manera, no es preveu canviar el format afegint més dies ja que coincidiria amb altres festes majors i aleshores «la trobada perdria l’encant», comenta la regidora. 

En les dues jornades del 2018, el programa també es divideix en dues parts: a les 21 h, el concert al casal i a les 22.30 h, la degustació de plats a la plaça. I és que el certamen inclou també una bona dosi de gastronomia. 

L’apunt
Cita gastronòmica després del concert

La segona part de la celebració conforma un espai gastronòmic de primer nivell obert als assistents que hagin adquirit les entrades o l’abonament complet de 15 euros i els ofereix l’oportunitat d’assaborir un conjunt de tapes i ‘platillos’. Es va decidir incorporar la gastronomia al cicle de jazz per incrementar el seu atractiu.

Comentarios
Multimedia Diari