Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

A votació per escollir els set tresors culturals de Tortosa

S’han presentat vint candidatures, en una activitat emmarcada en els actes previs per celebrar que Tortosa serà Capital de la Cultura el 2021

Marina Pallás

Whatsapp
Els Reials Col·legis de Tortosa, joia del Renaixement català. FOTO: joan revillas

Els Reials Col·legis de Tortosa, joia del Renaixement català. FOTO: joan revillas

Un total de 20 candidatures aspiren a convertir-se per votació ciutadana en «tresor del patrimoni cultural de Tortosa». Des d’ahir i fins el dia 7 de juny es pot votar per elegir els set tresors culturals de la ciutat, en una iniciativa emmarcada en els actes per a la celebració de Capital de la Cultura Catalana el 2021. 

Per a participar en la votació cal omplir el formulari de votació que està disponible a www.ccc.cat.

El 8 de juny es donarà a conèixer el resultat de l’elecció dels «7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa», s’incorporaran els elements elegits a la «Llista representativa dels tresors del patrimoni cultural del món», del Bureau Internacional de Capitals Culturals i s’editarà un butlletí informatiu que serà tramès a 500.000 persones de 73 països diferents. 

Els vint elements candidats que aspiren a convertir-se en «tresor del patrimoni cultural de Tortosa» han sigut proposats per email per la mateixa ciutadania durant unes setmanes. Són els següents: les baldanes, pastissets i les postres tortosines; la Banda Municipal de Música; el Call Jueu; la Capella de la Cinta; la Catedral de Santa Maria; el Convent de Santa Clara; la Cucafera, els Gegants i la Cort de bèsties; la Festa del Renaixement; la Jota de Tortosa; la làpida romana de la Nau; el Llibre dels Costums (segle XIII); la Llotja; el Mercat Municipal; l’antic escorxador i les edificacions Modernistes; el Palau Episcopal; el Parc Municipal Teodoro González; el Portal del Romeu; els Reials Col·legis; el riu Ebre i la navegació fluvial, i el Castell Suda i les muralles i fortificacions de la ciutat.

Comentarios

Lea También