ADIF licita l’ample estàndard en el tram Castelló-Vandellòs

L’import supera els 81 milions i afecta un tram d’uns 150 quilòmetres

16 abril 2021 11:11 | Actualizado a 16 abril 2021 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Adif Alta Velocitat ha licitat les obres per a la implantació de l’ample estàndard en el tram Castelló-Vandellòs del Corredor Mediterrani, per més de 81 milions d’euros i en dos contractes amb un termini d’execució estimat de 18 mesos.
Les obres de via i electrificació es divideixen en un contracte per al tram Castelló-Vinaròs, que es licita per import de 48 milions d’euros, i l’altre per al tram Vinaròs-Vandellòs, per 33,7 milions. Es tracta d’una de les actuacions de «major rellevància» per al desenvolupament del Corredor Mediterrani com a eix estratègic per al foment del transport per ferrocarril.
Els projectes tenen per objectiu implantar l’ample estàndard mitjançant el canvi d’ample de via en aquest tram d’uns 150 quilòmetres, passant de l’actual de 1.668 mm a 1.435 mm.
Les obres comprenen les operacions necessàries en plataforma, superestructura i electrificació «per a garantir en tot moment l’adequada prestació, capacitat, estabilitat i fiabilitat dels trànsits de viatgers i mercaderies», remarquen des d’ADIF.
Al tram de Vinaròs a Vandellòs, al llarg de les Terres de l’Ebre, a més del canvi d’ample en les vies generals i d’apartat, també es realitzarà una actuació similar al ramal de Tortosa. 
En la primera fase es realitzaran actuacions a la via, mitjançant l’ampliació, la reposició i ampliació del drenatge i l’execució de la nova superestructura amb materials polivalents. 
Pel que fa a les estacions, s’executaran noves rampes a final d’andana a Ulldecona, L’Aldea-Amposta i L’Ametlla de Mar, i vies d’apartat de 750 metres a Ulldecona i L’Ametlla de Mar. Respecte al sistema d’electrificació, s’adaptaran les instal·lacions per a ser compatibles a una futura alimentació de 25 kV i es realitzaran noves cimentacions.
A més, s’ampliarà l’ample d’andana en les tres estacions anteriors, amb l’execució de noves peces de vora d’andana en una longitud de 200 m. Es col·locaran andanes provisionals annexes a les existents a les estacions L’Aldea-Amposta i L’Ametlla de Mar. A Tortosa, en ser terminal, aquestes operacions es duran a terme en tota la longitud existent de l’andana.
De manera anàloga, una vegada finalitzada la primera fase, la plataforma ferroviària tindrà la configuració funcional final i es procedirà a la fase dos mitjançant el canvi d’ample de via en les vies generals i d’apartat i l’adequació dels aparells de via, detalla ADIF.

Comentarios
Multimedia Diari