ANAV diu als subcontractats que evitarà nous acomiadaments

Els sindicats alerten de la precarització laboral en els nous contractes per al personal subcontractat de la nuclear

19 mayo 2017 15:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La direcció d’ANAV reunida amb dirigents sindicals representants del personal de l’empresa i de les empreses subcontractades de les centrals nuclear d’Ascó i Vandellòs II s’ha compromès a evitar nous acomiadaments i millorar la comunicació en la subrogació del personal entre les empreses a les quals s’adjudiquen serveis.

El pròxim 1 d’abril ha d’entrar en vigor un d’aquests nous contractes, que afectaria a prop d’un centenar treballadors d’Eulen -l’empresa subcontractada amb més personal a les plantes nuclears-.

Els sindicats observaran de prop aquest procés per comprovar si realment no es produeix cap nou acomiadament ni precarització de contractes, com denuncia succeeix fa mesos en les noves adjudicacions de serveis que adjudica la propietat.

Aquesta és la principal conclusió de la reunió mantinguda ahir entre alts càrrecs d’ANAV i representants sindicals d’UGT i CCOO a Tarragona.

Amb tot, el compromís és merament verbal, ha precisat el portaveu de la coordinadora dels treballadors de les empreses col·laboradores de les plantes nuclears, Jaume Pujals, i no garanteix la seguretat dels llocs de treball a llarg termini encara que el conveni col·lectiu per algunes de les empreses cobreix aquesta circumstància. «Cada tres anys haurem de patir la mateixa incertesa», resumeix Pujals. Una inseguretat, lamenta, que danya la carrera professional del treballadors.

De fet, una de les propostes del sindicats a la reunió fou la reversió dels acomiadaments d’una dotzena de persones amb feina indefinida. I aquesta petició no hauria estat atesa, explica el secretari general de CCOO a l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), Joaquín Bielsa.

Més enllà d’aquests aspectes, la reunió finalitzà sense cap acord, lamentà Pujals. «Ens han dit que estan lligat de peus i mans i que han trucat a les portes -de la direcció de l’elèctrica-per advertir de la preocupació dels treballadors. Les nostres mobilitzacions hauran tingut el seu efecte», apunta Pujals.

Després de la trobada d’ahir, els representants dels treballadors han acordat mantenir un reuna reunió a l’Hospitalet de l’Infant el pròxim dilluns, 3 d’abril. Valoraran la reunió amb l’empresa i definiran les noves accions a prendre, entre elles la possibilitat de convocar mobilitzacions fora dels emplaçaments nuclears. L’aturada de 15 minuts organitzada fa setmanes els divendres al migdia es convocarà de nou aquesta setmana.

Comentarios
Multimedia Diari