Aaron Sentís regala somriures a canvi de taps per a una bona causa

La família d'aquest nen de nou anys, que pateix paràlisi cerebral aguda, vol comprar un vehicle adaptat per poder transportar l'Aaron, també haurien de fer reformes per adaptar la casa

19 mayo 2017 23:50 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els veïns de les Terres de l’Ebre estan col·laborant molt en la recollida de taps, xapes i llaunes, una campanya que es va iniciar el passat mes de maig, la qual els ha permès recaptar uns 1.500 euros, aproximadament, fins al dia d’avui.

Aquesta xifra encara està lluny dels quasi 25.000 euros que necessitaren per a l’adaptació d’un vehicle amb el qual puguin portar el xiquet fora de casa, a llocs tan habituals com el centre escolar, l’hospital o els habitatges dels altres familiars.

La solidaritat els arriba cada dia dels diferents municipis del delta de l’Ebre, el Montsià i el Baix Ebre, especialment. Però també han rebut aportacions de l’Hospitalet de l’Infant i de Tarragona.

«Recordo la senyora Carmen, de Bonavista, que habitualment recull taps amb finalitats benèfiques. Va fer una crida per la ràdio per a dir que en tenia, des de l’emissora ens van posar en contacte i em va poder ajudar. N’estem molt contents», comenta la mare d’Aaron, Yolanda Navarro.

Ara per ara el que els corre més pressa és poder aconseguir el vehicle adaptat.

També haurien de fer reformes per adaptar la casa a les necessitats del xiquet. «Hauríem de fer reformes al lavabo, ja que és molt petit i quasi no hi cabem amb l’Aaron. Caldria canviar la banyera per una dutxa i fer les portes més grans, però ja ho farem més endavant», explica el pare, Reinaldo.

Tot i que Aaron es mou, no camina, ni parla, el seu problema consisteix que la part esquerra del cervell, que és la més important, perquè és la que dóna les ordres al cos, està afectada, i la part dreta no pot fer les funcions d’aquesta.

A més, dels deu mesos que pateix crisis compulsives i una sèrie de problemes tant del seu desenvolupament com digestius, a causa de la paràlisi.

L’Aaron va al centre d’educació especial Verge de la Cinta-Fundació Mercè Pla. Ell hi va content, ja que fan moltes activitats malgrat les seues limitacions.

Segons la mare, Yolanda, «l’ambient és molt bo dintre de la classe i l’equip del centre és fantàstic, professionals que valen molt, si es vol entendre cal veure-ho».

La família Sentís Navarro és sòcia de l’Associació de Suport i Intervenció Familiar de les Terres de l’Ebre (Asifte), una entitat formada per famílies que tenen fills amb alguna discapacitat.

Entre les activitats que ofereix hi ha les colònies de caps de setmana, «aquesta iniciativa ens permet tenir un parell de dies de respir», indiquen els pares d’Aaron.

La malaltia que pateix requereix tenir una persona pendent d’ell les 24 hores del dia, ja que necessita que li ho facin tot: alimentar-lo, vestir-lo, canviar-li el bolquer, etcètera. És una tasca que es reparteixen entre la mare, la iaia i el pare, quan acaba de treballar.

Comentarios
Multimedia Diari