Absolen un home que portava mig quilo de càpsules de cascalls per l'Aldea

Transportava una substància present en l’opi, però els magistrats creuen que no era per vendre

17 febrero 2020 10:00 | Actualizado a 17 febrero 2020 13:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que fou enxampat a l’Aldea portant mig quilo de càpsules dee cascalls ha estat absolt per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona. El processat s’enfrontava a quatre anys de presó –que se substituïen per la seva expulsió del país, sense poder tornar en un període de sis anys– i a pagar una multa de 90.000 euros. Els magistrats entenen que la mercaderia no anava destinada a la seva venda a terceres persones ni els agents van veure cap transacció il·legal.

A les sis de la tarda del 20 de juny de 2017, l’acusat, un ciutadà indi de 44 anys, va ser parat pels agents quan es trobava en una parada d’autobús a l’Aldea. Portava entre les seves pertinences una bossa que contenia càpsules de cascalls, amb un pes net de 533,5 grams. Es va identificar a les mateixes l’alcaloide denominat tebaïna. I és que l’opi conté més de 20 alcaloides diferents –estimulant natural–, entre els quals es troba la tebaïna.

El magistrats recorden que els agents van veure a l’acusat en una actitud nerviosa, per la qual cosa van procedir a realitzar un registre superficial del mateix i de les seves pertinences, localitzant les càpsules.

Els policies anaven en un vehicle logotipat, uniformats, havent passat junt a l’acusat a escassos dos metres de distància i quan anaven a una velocitat molt reduïda, entre 10 i 30 quilòmetres per hora. I van advertir l’estat de nerviosisme de l’home quan van procedir a identificar-lo.

El processat va dir que les càpsules se les havia donat un amic indú, al qual fa molt de temps que no veu. Va dir que aquestes càpsules eren per barrejar-les amb el cafè, desconeixement el seu contingut. Sí que va afirmar que en una ocasió n’havia provat a l’Índia feia uns vuit anys, i ho va barrejar amb el cafè.

Comentarios
Multimedia Diari