Absolt el regidor Jordi Casanova (PxC) de pintades a la mesquita de Tortosa

La jutgessa va donar credibilitat a la versió de l'edil, que va dir que aquella nit va romandre a casa seva fent una barbacoa

19 mayo 2017 23:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Jordi Pere Casanova, regidor de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Tortosa, ha estat absolt d’un delicte contra els sentiments religiosos. Estava acusat de realitzar pintades a l’exterior de la mesquita de la capital del Baix Ebre i d’haver tirat carn de porc contra la façana. L’edil s’enfrontava al pagament d’una multa de 240 euros i una indemnització de 177,97 euros pels danys ocasionats. Per la seva part, l’advocat defensor, Enric Fornós, sol·licitava l’absolució. La sentència del Jutjat del Penal de Tortosa pot ser apel·lada davant l’Audiència Provincial de Tarragona.

Els fets ara jutjats es remunten a la nit-matinada del 19 al 20 de febrer de l’any passat. Una o més persones que van acudir al polígon Pla de l’Estació de Tortosa, on es troba la mesquita. Van efectuar pintades a la porta del quadre elèctric de l’exterior, on es podia llegir: «Ni moros ni mesquites, prou!». Tanmateix, van tirar trossos de porc, en concret quatre orelles i bacon fumat amb el seu embolcall i amb una bossa d’un determinat supermercat.

En la sentència es recorden les declaracions que es van poder sentir durant el judici. Primer les de l’acusat, que només va contestar a les preguntes del seu advocat. Va negar que fos l’autor dels fets. Va afirmar que a aquelles hores es trobava al seu domicilio junt amb cinc persones més, no sortint en tota la nit, unes afirmacions que, segons la jutgessa, no van quedar desvirtuades per la resta de testimonis.

Les dues persones de la comunitat islàmica no van poder aportar cap prova indiciària de la culpabilitat de l’acusat, com tampoc els agents que es van desplaçar al lloc dels fets. El visionat de les càmeres de la zona va donar resultat negatiu així com les empremtes digitals.

 

Sense indicis

Davant la manca d’indicis, els agents van dirigir-se al supermercat per investigar el codi de barres. Van comprovar que s’havia comprat dos dies abans, al voltant de les cinc de la tarda. La persona va adquirir quatre trossos de cap de porc i bacon. Va pagar en metàl·lic. El personal del supermercat va imprimir el tiquet de compra. Gràcies a les càmeres de vigilància van veure a una persona que va comprar els esmentats productes. Els Mossos ho van relacionar amb el regidor «perquè exactament les restes tronades són els productes que ell va comprar i havia obert una campanya mediàtica en contra de l’oratori de Tortosa». L’acusat va reconèixer que havia comprat al supermercat, però no es recordava del que havia comprat.

Per a la jutgessa, tot i admetre que l’acusat comprés el porc i el bacó, això no és una prova suficient per determinar la seva autoria en els fets que se li imputen.

Comentarios
Multimedia Diari