Absolt el regidor de PxC de Tortosa pels actes vandàlics fets a la mesquita fa un any

La sentència de la jutgessa del penal número 2 de Tortosa assegura que no hi ha proves directes que l'inculpen i que els indicis no són rellevants

19 mayo 2017 23:23 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La jutgessa del penal número 2 de Tortosa ha dictat sentència absolutòria per Jordi Pere Casanova, regidor de PxC a l'Ajuntament de Tortosa, acusat pels Mossos d'Esquadra de ser el responsable dels actes vandàlics que es van produir a la nova mesquita de Tortosa ara fa un any. Segons la sentència, els indicis d'inculpació "no són rellevants" ni constitueixen cap prova de càrrec suficient de la que pot deduir-se la participació de l'acusat. Amb una falta de prova directa, l'absència de testimonis directes, així com el fet que no es trobessin petjades ni imatges del succés, fan que la jutgessa opti per l'absolució de Casanova de ser el responsable d'un delicte contra els sentiments religiosos.

Els fets van tenir lloc la matinada del 19 al 20 de febrer de l'any passat quan la comunitat musulmana Al Fath es va trobar carn de porc i bacon fumat en un bossa d'un supermercat a les immediacions de la mesquita, així com una pintada al quadre elèctric exterior que deia: 'ni moros, ni mesquites, prou!!!'.

La comunitat musulmana va denunciar els fets i els Mossos d'Esquadra van acabar acusant el regidor de PxC de ser-ne el responsable, basant-se en les imatges d'un supermercat on s'havia comprat la carn que es va trobar a l'oratori, i en les quals s'identifica Casanova.

El judici es va celebrar el passat 19 de febrer i la sentència està datada del 23 de febrer i llegida en audiència pública el passat 25 de febrer. Per un delicte contra els sentiments religiosos, el Ministeri Fiscal demanava una imposició d'una pena de vint dies de multa amb una quota de 12 euros amb responsabilitat personal subsidiària en cas d'impagament i costos processals. En concepte de responsabilitat civil, es reclamava que s'indemnitzés a la comunitat islàmica amb la quantitat de 177,97 euros pels danys ocasionats.

En la sentència, la jutgessa considera provat que els actes vandàlics van tenir lloc entre les nou de la nit del 19 de febrer i les cinc de la matinada del 20 de febrer a la mesquita ubicada al polígon de l'Estació, entre Tortosa i Roquetes, però deixa clar que "no ha resultat acreditat de manera clara, rotunda i sense que existeixi el més mínim dubte" la participació de l'acusat en els fets que se l'imputen.

La jutgessa assegura que els "únics indicis" que poden tenir algun tipus de valor incriminatori cap a Casanova seria el tiquet de compra de carn el 18 de febrer i la militància a PxC i la campanya iniciada contra el nou oratori, però que la negació d'haver comès els actes vandàlics per part de l'acusat, el fet de no trobar cap tipus de petjada, i que no hi hagués cap testimoni directe que relacioni Casanova al lloc dels fets, fa que prevalgui el principi de presumpció d'innocència.

La sentència no és ferma i es pot presentar un recurs d'apel·lació en els deu dies següents a la seva comunicació.

 

Comentarios
Multimedia Diari