Absolts un home i els dos fills que tenien 24 plantes de marihuana

L’Audiència Provincial considera que no va quedar provat que tinguessin la droga per vendre-la a terceres persones

18 abril 2018 08:53 | Actualizado a 26 abril 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un home i els seus dos fills han estat finalment absolts d’un delicte contra la salut pública per tenir a casa seva, a Masdenverge, 24 plantes de marihuana. Inicialment, el Jutjat del Penal de Tortosa els havia condemnat a tres mesos de presó i a pagar una multa de 3.301,56 euros. Però ara, la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona ha entès que no va quedar demostrat que la droga fos per vendre a terceres persones i els ha absolt.

La sentència declara provat que els tres acusats, almenys durant el primer semestre de 2014, van conrear plantes de marihuana al seu domicili de Masdenverge. El 30 de juliol d’aquell any, els Mossos, amb el consentiment dels propietaris, van procedir a realitzar una entrada al domicili. Van localitzar a l’interior 24 plantes de marihuana, que van ser confiscades.

La substància intervinguda pesada 1.457 grams, amb una puresa del 4,2 per cent. La droga tenia un valor en el mercat de 1.650,78 euros.
En el seu recurs d’apel·lació, els acusats van reconèixer que estava clar que tenien les plantes de marihuana al domicili, però no havia cap altra dada que indiqués que la tenien per distribuir a terceres persones. Tot i que el metge forense no va acreditar la condició de fumadors d’haixix, no es pot concloure el contrari, deien.

Els processats reconeixen que la quantitat trobada pels agents pot superar l’estàndard d’autoconsum fixat pel Tribunal Suprem per a un espai temporal. Però els encausats diuen que els 1.457 grams són compatibles amb un pla de consum més prolongat a la setmana. A més, la mare dels acusats va manifestar que també era consumidora.

Evidències
L’Audiència Provincial, en la seva sentència, reconeix que no és fàcil obtenir evidències mèdiques o pericials del consum que els acusats diuen. S’hauria d’haver fet una anàlisi de sang o de cabell, però es dóna la circumstància que els metabòlits d’aquesta droga desapareixen als dos o tres dies. No es va fer en el moment de la detenció, per la qual cosa es pot dubtar que els acusats no siguin consumidor d’haixix d’una forma reiterada.

Els magistrats neguen la clandestinitat de la plantació, ja que estava al terrat, sent vista per un veí, el qual alertà els Mossos. També recorden que els acusats van facilitar l’actuació policial i de forma voluntària van lliurar les plantes.

Comentarios
Multimedia Diari