Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Acaba amb acord el conflicte laboral a l’ANAV

Satisfacció del sindicat CCOO després del pacte assolit amb la direcció a benefici de les empreses auxiliars

Andreu Caralt

Whatsapp
Una de les mobilitzacions organitzades enguany pels treballadors de les empreses auxiliars a la central nuclear d’Ascó. FOTO: Joan Revillas

Una de les mobilitzacions organitzades enguany pels treballadors de les empreses auxiliars a la central nuclear d’Ascó. FOTO: Joan Revillas

Les assemblees de treballadors del sector de les empreses auxiliars que desenvolupen la seva feina a les centrals nuclears catalanes han validat l’acord obtingut a través d’una mediació amb l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), propietària de les plantes.

Dues jornades de vaga dels treballadors i treballadores de les auxiliars de les nuclears amb un seguiment del 100%, al mes de juny, i la possible convocatòria de noves aturades prevista per a aquesta tardor, han fet que l’empresa hagi modificat «la seva posició immobilista inicial i s’hagi pogut assolir aquest acord», assegura José M. Martín, secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona.

L’acord recull reivindicacions històriques, com són el reconeixement de les empreses auxiliars com a col·laboradores; deixar constància dels processos de subrogació com a fórmula de manteniment de l’ocupació, i certificació de les pràctiques actuals en matèria de retribució en els períodes de recàrrega, blindant-les.

El pacte, abunda Martín, també preveu la creació d’una comissió paritària entre les federacions de CCOO d’Indústria i FICA-UGT i l’empresa principal, on participaran com a membres les companyes i companys de les empreses auxiliars, creant un precedent com a espai d’intervenció sindical entre l’empresa principal i les contractes, més enllà de la prevenció de riscos laborals.

Aquest acord endreça un conflicte de mesos, però s’afirma que no és el final, sinó que a partir d’ara s’inicia «un nou marc de relacions laborals amb un ampli recorregut», alhora que permet emmirallar-se en aquesta iniciativa a la resta de sectors industrials amb el mateix model de realitat laboral.

Anunci de vaga

A finals de juliol, CCOO va anunciar una convocatòria d’una vaga indefinida per al mes d’octubre, coincidint a propòsit amb el període de recàrrega de combustible del grup nuclear Ascó II. EL sindicat al·legava que la direcció es reafirmava en el document acordat a principis de juny i rebutjava la proposta unitària presentada posteriorment per CCOO i UGT, en la qual s’incorporaven les peticions dels treballadors de les empreses auxiliars de les nuclears que van portar a la vaga els dies 13 i 20 de juny.

Temas

Comentarios

Lea También