Acció de la CUP de Deltebre i F de Figa contra l’actitud d’un regidor del PP

Polèmica per la demanda d'un protocol contra les agressions masclistes al municipi 

14 julio 2017 18:14 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Membres de la  CUP i el col·lectiu F de Figa es treuen les samarretes davant l’Ajuntament de Deltebre com a acció reivindicativa. El ple del passat dimecres va estar protagonitzat per la polèmica sorgida arran de la moció presentada per la CUP, per a la creació del protocol contra les agressions masclistes a les Festes Majors, Delta Fira i altres nits de festa

Davant aquesta proposta el regidor del PP Tomàs Castells es va sentir ofès, incloent la resta d’homes de Deltebre. ‘Els 6.046 homes de Deltebre es poden sentir avergonyits de la proposta’, declarava Castells davant la moció. 

Arran de la resposta a la moció, el col·lectiu F de Figa ha engegat una campanya de visualitzacions d’agressions i actituds masclistes a Deltebre, que consisteix en que les dones del poble escriuen o envien anònimament situacions que els han succeït d’agressions masclistes que han patit a llocs de festa del municipi.
Dayana Santiago, regidora de la CUP, va llegir en el ple del passat dimecres una carta del col·lectiu F de Figa, dirigida a Castells, que incloïa un petit recull d’aquests casos. 

La lectura de la carta va tenir com a resposta la indignació del regidor del Partit Popular. Davant les paraules de Castells, i el fet de no tenir opció a rèplica, els membres de la CUP i el col·lectiu F de Figa van abandonar el ple. 

En sortir, es van treure la samarreta i es van quedar en sostenidors  davant l’Ajuntament per esperar al regidor del PP. Un acció reivindicativa a les paraules de Castells, que havia afirmat que «·qualsevol home, quan veu una dona, si va amb banyador per un local comercial, públic, la mirarà». 

Comentarios
Multimedia Diari