Acord de la cooperativa de l'Aldea i Actel per a la venda de la producció

Els termes de l'acord es donaran a conèixer en una reunió informativa a socis i pagesos aquest dijous al matí

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Cooperativa Agrícola de l’Aldea ha arribat a un acord amb el Grup Actel, cooperativa lleidatana de segon grau, perquè aquesta adquireixi i comercialitzi la seva producció d’horta.

Segons detalla la presidenta de la Cooperativa, Montse Llosa, aquest acord aporta liquiditat a l’entitat i també confiança per a proveïdors i compradors, tot assenyalant la important cartera de clients de què disposa el grup lleidatà.

Així, ara es vol atreure l’interès de més pagesos perquè hi portin la seva producció, augmentar els quilos comercialitzats i fer així rendible les instal·lacions de la cooperativa, immersa en un procés de concurs de creditors.

Segons destacà Llosa, l’acord també inclou que Actel pugui finançar les collites als pagesos, de manera que tinguin la possibilitat d’incrementar les seves produccions. A més, s’ofereix al grup la possibilitat d’emprar les instal·lacions buides de la cooperativa aldeana per tal de fer la transformació i empaquetat de productes de l’horta.

«Enguany serà un any d’adaptació i l’objectiu és anar incrementant la producció i incorporar al conreu d’horta nous camps de la zona», comentà ahir Llosa al Diari.

Sense aval

El Departament d’Agricultura va posar en contacte les dues entitats per tal de facilitar l’acord que finalment s’ha produït. Amb tot, des de la junta rectora de la Cooperativa de l’Aldea lamenten que l’administració no hagi donat resposta a una altra demanda de l’entitat i no els hagi ofert un aval. «Només se’ns ofereix una línia d’ajuts genèrica adreçada al conjunt de cooperatives», explica Montse Llosa, tot remarcant el que al seu parer és un «nou oblit» de l’administració respecte al territori de les Terres de l’Ebre. «Debem ser ciutadans de segona classe», lamentà.

La Cooperativa de l’Aldea produeix tot tipus de verdura i hortalisses, des d’enciams i escaroles a cols i coliflors. En aquesta època, comercialitza coliflor de primavera i les últimes carxofes.

Actel i la Cooperativa han convocat una reunió aquest dijous (10.00 hores) a la seu de l’entitat per donar a conèixer als pagesos, creditors i veïns de l’Aldea els termes de l’acord assolit. L’acte comptarà amb la presència de presidents, membres del consell rector i directors generals de les cooperatives de l’Aldea i Grup Actel.

Comentarios
Multimedia Diari