Activades 62 dotacions de bombers per un incendi forestal a Vinebre

Ha començat de matinada a prop de l'ermita de Sant Miquel. A les 11.20 hores s'ha donat el foc per estabilitzat

27 septiembre 2020 07:27 | Actualizado a 27 septiembre 2020 19:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cinquanta dotacions terrestres i 12 d'aèries dels Bombers de la Generalitat s'han activat per apagar un incendi forestal que s'ha declarat aquesta matinada al terme municipal de la Torre de l'Espanyol i després ha afectat els de Vinebre i Garcia, a la Ribera d'Ebre.

Els bombers han rebut l'avís a dos quarts de sis ja que es veien flames a prop de l'ermita de Sant Miquel. Es tracta d'un indret allunyat del nucli urbà, proper al poblat ibèric.

Les flames, empeses per un fort vent, han avançat en direcció a l'ermita de Sant Antoni, a la part contrària d'on està el riu Ebre. Quan han arribat els bombers, el foc estava completament desenvolupat.

El foc tenia molt de potencial perquè es tracta d'una àmplia zona boscosa. Per això hi ha hagut la mobilització de mitjans més important d'aquest any. Bombers procedents de bona part de Catalunya han arribat al lloc.

Els efectius dels Bombers s’han trobat amb un escenari complicat ateses les condicions de vent, l’orografia (amb  cingleres) i la disposició de la vegetació.

Des de l’inici s’ha plantejat l’estratègia per limitar el potencial de propagació del flanc esquerre i evitar l’obertura del flanc dret.

L’incendi ha arribat a la carena empès pel vent i el fet a la vessant contrària descendent no hi hagués molta vegetació ha afavorit les tasques dels Bombers.

Amb la llum del sol també s'han activat set mitjans aeris, tant helicòpters com avionetes.

El foc, amb l'ajuda del vent, ha arribat fins a la carena de la serra del Tormo, però ja no avança per aquesta.

 

Els agents rurals han informat que l'incendi ha cremat 1,709 hectàrees, segons medicions provisionals. Les mateixes fonts han apuntat que s'estan investigant les causes.

Els mitjans aeris estan tirant aigua als flancs de l'incendi per assegurar que no revifin. També ho estan fent a la carena on s'ha pogut estabilitzar el foc durant la matinada amb la utilització d'eines manuals. 

També sobrevolen per buscar possibles focus secundaris.

A les 11.20 hores s'ha donat el foc per estabilitzat.

Durant les pròximes hores, es preveu que la velocitat del vent augmenti a la zona i, tot i que l’incendi està encerclat, els bombers estaran molt pendents i continuaran les tasques d’extinció per tal de controlar-lo.

Comentarios
Multimedia Diari