Actuacions en espais del Delta, novetat del Deltebre Dansa

La programació del festival, que se celebrarà del 16 al 29 de juliol, inclourà més de 40 espectacles de dansa i circ contemporanis

11 julio 2018 11:20 | Actualizado a 24 julio 2018 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

És segurament uns dels festivals artístics i de formació de més repercussió internacional del territori ebrenc. Deltebre Dansa s’ha fet un nom arreu de tot el món, i ho ha fet a passes agegantades des que, ara fa 14 edicions, va apostar pel cor del delta de l’Ebre i oferir, d’una banda, la formació de ballarins en dansa contemporània i, de l’altra, nits d’actuacions per a tots els públics.

Del 16 al 29 de juliol, Deltebre acollirà la 14a edició del Festival Deltebre Dansa, amb una programació artística que inclourà més de 40 espectacles de dansa i circ contemporanis i moltes novetats. El director del festival, el reconegut ballarí i coreògraf Roberto Olivan, i l’Ajuntament de Deltebre ja estan ultimant els últims detalls aquests dies.

En aquesta edició, el festival acollirà un total de 185 participants professionals arribats de més de 50 països de tot el món, els quals també gaudiran de diverses millores qualitatives, com ara l’oferta d’itineraris personalitzats amb fins a 22 tallers professionals impartits per destacades figures de renom del sector, tant nacional com internacional.

D’altra banda, un any més, totes aquelles persones que es vulguen introduir i participar de forma activa en les arts escèniques podran realitzar els cursos d’iniciació. En aquesta edició, s’ofereixen cinc cursos d’iniciació gratuïts amb un total de 250 places, les quals ja estan cobertes a través de les inscripcions realitzades durant aquestes darreres setmanes.

Com a principals novetats que han explicat Olivan i l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, destaca el circuit ‘Deltebre, atracció natural’, quan els espectacles tindran lloc fora de la carpa del circ, en diferents espais entre Deltebre i el nucli de Riumar que ja es poden consultar a la web del festival. Serà el 21 de juliol. 

«Vam pensar d’aportar un plus i anar més enllà de l’espai de producció i apropar les arts escèniques a les zones naturals. Comptarem amb artistes internacionals», ha detallat el director.

Una altra de les principals novetats és el Soul Train Deltebre, el 27 de juliol. Amb shows sorprenents, batalles, improvisació i una sessió DJ en directe, serà el primer espai de dansa urbana (pròxima al breakdance o hip-hop) del Festival Deltebre Dansa.

Al cor del Delta

«Cada any es fa més i millor i amb el Festival Deltebre Dansa ens convertim en la capital del Delta, especialment en la capital cultural», ha declarat l’alcalde, Lluís Soler.

No faltarà a l’esdeveniment La Nit Solidària i del Circ, una iniciativa del festival en la qual el circ contemporani i la solidaritat es donen de la mà i que cada any té èxit de participació. Hi serà present la reconeguda pallassa Pepa Plana.

El preu de les entrades es manté en cinc euros per persona i nit (excepte l’espectacle Go Figure Out Yourself, que tindrà un cost de 10 euros per persona). L’entrada donarà accés a tots els espectacles que tinguin lloc durant la mateixa nit i en el mateix espai. Les entrades ja es poden comprar per Internet a través de la pàgina www.deltebredansa.cat i del portal www.ticketea.com.

Comentarios
Multimedia Diari