Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Acuamed es va deixar 150.000 tones de fang contaminat al pantà de Flix

Així es va revelar aquest dijous durant una reunió de la comissió de seguiment dels treballs de descontaminació

Agències

Whatsapp
Imatge del recinte perimetrat de la llera del pantà de Flix sense rastre de la bossa tòxica, abans en superfície. FOTO: JOANREVILLAS

Imatge del recinte perimetrat de la llera del pantà de Flix sense rastre de la bossa tòxica, abans en superfície. FOTO: JOANREVILLAS

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha telefonat la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, per demanar solucions i explicacions després que l'empresa pública Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed) hagi reconegut que hi ha 100.000 metres cúbics (unes 150.000 tonelades) de fang contaminat en el pantà de Flix (Tarragona) pendents de ser extrets.

Així es va revelar aquest dijous durant una reunió de la comissió de seguiment dels treballs de descontaminació, que Acuamed va donar per finalitzats el desembre del 2015 després d'un procés iniciat el 2013, ha explicat el conseller a Europa Press.

"És un nivell molt greu d'incompliment perquè és el 10% del milió de metres cúbics de fang que s'havien descontaminar", ha indicat, lamentant que s'ha trencat el principi de confiança.

Ha matisat que no hi ha perill per al medi ambient ni les persones perquè el fang estan confinats, però sí és un "incompliment flagrant" de les obligacions d'Acuamed.

Per aquesta raó, en conversa telefònica amb Tejerina, ha fet quatre peticions a la ministra: una reunió de tots dos amb caràcter immediat, que Acuamed torni a Flix per liquidar la descontaminació, que es depurin responsabilitats, i que el Ministeri expliqui en el territori què ha passat, per què i què es preveu amb vista al futur.

"Cal tornar a posar la draga, habilitar la planta de tractament i el dipòsit controlat, que ja estava en fase de clausura", ha exposat Rull, que ha afegit que la ministra ha demanat temps per informar-se i donar una resposta.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También