Acuamed millora la xarxa de subministrament d'aigua a Tortosa

La societat estatal va lliurar ahir a l'Ajuntament tres noves obres en pous, dipòsits i canalitzacions a Jesús, Sant Josep de la Muntanya i el polígon Catalunya Sud

19 mayo 2017 23:56 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ciutat de Tortosa ha millorat substancialment la seva xarxa d’abastament d’aigua gràcies a les obres dutes a terme per la societat estatal Acuamed i l’empresa municipal d’aigües. Precisament ahir l’Ajuntament va rebre oficialment d’Acuamed tres noves obres de millora de la distribució i abastament hidràulic al municipi que formen part del Pla de restitució territorial, vinculat a les obres de descontaminació de l’embassament de Flix. Aquestes obres s’afegeixen a tres més, executades anteriorment, que en total sumen una inversió superior als 5 milions d’euros.

Les tres últimes obres acabades són la nova captació d’aigua i conduccions al barri de Sant Josep de la Muntanya (613.000 euros); un nou dipòsit de 3.000 metres cúbics, l’equipament del pou i la canalització des de la partida de Sant Bernabé fins al poble de Jesús (913.250 euros); i l’equipament del pou i conducció fins al dipòsit per tal d’abastir el polígon industrial Catalunya Sud (343.000 euros).

Prèviament, Acuamed havia executat també la unió del dipòsit de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb el de Mig Camí (481.000 euros); l’equipament de pous del Rastre i la canonada fins a l’hospital Verge e la Cinta (1.170.000); i la construcció de la canonada entre Bítem, la Colònia Gasol i el barri de Santa Rosa (211.000 euros).

Connexió amb el CAT

Fora del Pla de Restitució Territorial, també s’ha construït una canonada des de les instal·lacions del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) fins al dipòsit de l’hospital Verge de la Cinta, amb un pressupost d’un milió d’euros.

Així, només queda pendent d’executar al municipi de Tortosa la connexió des del Consorci d’Aigües de Tarragona fins al dipòsit del polígon industrial Baix Ebre, que subministra al poble de Campredó, amb un pressupost aproximat de 500.000 euros.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha de fer efectiva la cessió dels terrenys en les properes setmanes per tal que Acuamed pugui iniciar les actuacions.

Garantits els propers vint anys

L’objectiu de les obres ha estat proporcionar a la ciutat una aigua de millor qualitat i reduir la dependència del riu Ebre en cas d’una hipotètica incidència en el procés de descontaminació de Flix, segons destaca l’Ajuntament de Tortosa.

Segons l’alcalde, Ferran Bel, després de les actuacions d’Acuamed i de les impulsades per Aigües de Tortosa, «la xarxa de distribució a la ciutat està en condicions d’afrontar amb garanties les necessitats dels propers vint anys».

De la seva banda, el gerent territorial de zona d’Acuamed, Jaime García, va recordar que les obres executades responen «al compromís del Ministeri d’Agricultura per garantir el subministrament d’aigua al tram final de l’Ebre».

 

Comentarios
Multimedia Diari