Acuamed reprèn els treballs de descontaminació al pantà de Flix

S'ha iniciat la recollida de noves mostres del fons de l'embassament, per comprovar si la neteja duta a terme fins ara ha estat exhaustiva o s'ha de continuar extraient fangs

19 mayo 2017 18:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, encarregada de la descontaminació del pantà de Flix, ha reprès les actuacions a sobre el terreny amb una nova presa de mos- tres del fons de l’embassament.

L’objectiu és determinar si s’han extret efectivament tots els llots tòxics del pantà, tal com s’havia assegurat des de l’anterior direcció d’obra (abans que esclatés el cas de corrupció que ha afectat aquesta empresa pública), o si, per contra, cal dur a terme actuacions complementàries per tal de deixar el fons completament net, per després procedir a la descontaminació de les aigües estancades.

L’Ajuntament de Flix i la Generalitat havien demanat a Acuamed aquests nous treballs després de conèixer-se el contingut dels estudis independents encarregats a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), en els quals es constatava que les mostres preses fins al moment eren insuficients per donar els treballs per acabats.

«Aquesta nova presa de mostres s’està duent a terme d’acord amb el criteri de científics com el catedràtic de la UB Narcís Prat o Joan Grimal, del CISC», remarca al Diari l’alcalde de Flix, Marc Mur. «Es tracta de prendre més mostres, en llocs diferents i més al fons de l’embassament», afegeix. Tot plegat, per donar el màxim de garanties.

De moment, el segellat de la planta de tractament i la clausura de l’abocador on van parar els materials després de ser tractats es troben aturats, a l’espera de conèixer els resultats d’aquests nous estudis.

La represa de les actuacions sobre el terreny va ser notificada ahir a l’Ajuntament de Flix pel nou coordinador i la nova direcció de l’obra, la qual es va externalitzar mesos després que esclatés el cas de corrupció que va portar els anteriors màxims responsables d’Acuamed i de l’obra de Flix a presó.

«Aquest nou context retarda l’acabament dels treballs però creiem que val més anar més lentament però sobre segur, fent la feina ben feta», remarca l’alcalde de Flix.

El pròxim mes d’octubre hi ha prevista una reunió d’Acuamed amb els alcaldes de la zona per tal de donar-los a conèixer l’estat actual dels treballs.

Comentarios
Multimedia Diari