Acusen un sacerdot de Tortosa d’abús de menors

L'han detingut a Hondures

03 septiembre 2017 18:32 | Actualizado a 05 septiembre 2017 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Bisbat de Tortosa ha expressat la seva «sorpresa» per la detenció a Hondures del sacerdot de la seva diòcesi, Joan Alonso, acusat d’abusar sexualment i prostituir menors.

En un comunicat, el Bisbat de Tortosa ha assegurat que fins que no ha conegut la detenció del sacerdot a través dels mitjans de comunicació «en aquest Bisbat mai s’ha tingut cap mena d’informació de cap comportament inadequat de mossèn Joan Alonso». «Per a tots ha estat una sorpresa aquesta notícia. Esperem que podrà demostrar la seva innocència», afegeix el Bisbat.

Joan Alonso estava a Hondures per un conveni de col·laboració entre el Bisbat de Tortosa i el Bisbat de Trujillo responent, segons les mateixes fonts, «a una inquietud missionera que ell havia viscut ja en altres etapes de la seva vida sacerdotal».

«Des del moment en què hem tingut coneixement dels presumptes delictes pels mitjans de comunicació social, hem iniciat el protocol d’actuació indicat per la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Manifestem la nostra confiança en la justícia civil, així com també la nostra disponibilitat a col·laborar plenament amb ella», ha afegit el Bisbat.

Les autoritats hondurenyes van informar divendres passat de la detenció del sacerdot espanyol i van informar que va ser a petició d’Espanya acusat d’haver abusat sexualment i prostituir a menors.

El religiós va ser detingut dijous en el departament de Gràcies a Déu, fronterer amb Nicaragua, est d’Hondures, segons un informe de la Força de Seguretat Interinstitucional Nacional (FUSINA). Amb això es va donar compliment a una «ordre de captura amb fins d’extradició emesa per Espanya» contra ell, va assenyalar la institució hondurenya. A Espanya, el sacerdot està requerit per la Justícia per «suposar-lo responsable d’haver comès els delictes d’abús sexual i prostitució de menors». 

Comentarios
Multimedia Diari