Adam Tomàs (ERC) arrasa i amplia la majoria absoluta a Amposta

Junts per Amposta s’enfonsa i perd sis regidors, i Som Amposta, de l’exPxC German Ciscar, se situa com a segona força, amb dos

27 mayo 2019 11:01 | Actualizado a 27 mayo 2019 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El republicà Adam Tomàs ha revalidat l’alcaldia d’Amposta ampliant amb la majoria absoluta que havia obtingut fa quatre anys i cinc regidors més.

Esquerra d’Amposta-ERC ha arrasat a les urnes aquest 26M aconseguint setze regidors i podrà governar, novament, sense dependre de pactes amb altres forces. Tomàs, segueix batent rècords i canviant el curs dels esdeveniments. Amposta tradicionalment, havia estat governat per majories convergents.

Van ser 28 anys d’alcaldies que van passar en un segon pla, amb la irrupció de Tomàs al consistori. Pel que fa a les contínues majories absolutes d’Amposta, Adam Tomàs ha declarat que: «Hem tingut dues majories que s’han gestionat malament, però això no és perquè siguin majories, si no per aquells componen la majora».

Esquerra Republicana ha aconseguit, fins i tot, superar de llarg el nombre de vots que van sumar a les generals del 28A o els 4.400 de fa quatre anys i han arribat als 6.100. Tomàs ha declarat: «esperàvem bon resultats, però no m’esperava una victòria tan gran, és un fet històric».

«Tots els que hem participat en la candidatura ens hem deixat la pell, igual que tots els que hem format l’Ajuntament aquests quatre anys». 
Tomàs ha explicat que el secret del seu èxit és «fer política de poble, humanitzar la política». Precisament, els hereus d’aquesta formació, Junts per Amposta, amb Manel Masià com a cap de llista, s’han enfonsat perdent sis dels set regidors que havien obtingut el 2015.

No només això: la formació nacionalista, amb només 750 vots, deixa de ser la principal força de l’oposició.

I és que el líder de l’oposició és German Ciscar, amb Som Amposta, segona força més votada que ha sumat un segon regidor. La seva oposició durant aquests quatre anys ha sigut de to contundent, destapant alguns dels casos que van acabar portant l’exalcalde convergent, Manel Ferré, als jutjats. Ciscar ha sabut canalitzar aquest descontentament, petit però important, per convertir-lo amb la seva plataforma per arribar a líder de l’oposició.

«Agrair les 1.077 persones que ens han votat i que han confiat amb la nostra feina». «Seguirem treballant per Amposta, i a les següents eleccions anirem per més».

Tomàs ha acaba el seu discurs de victòria, emocionat i recordant com va començar tot. «Sóc un professor que circumstancialment s’ha fet polític i alcalde. Tot perquè la gent m’ho demanava i prova d’això són els resultats».

Comentarios
Multimedia Diari