Adam Tomàs demana «responsabilitat social» a les cadenes de supermercats

L’alcalde ha enviat una carta a les superfícies que operen a la ciutat perquè col·laboren en la reactivació econòmica

26 mayo 2020 15:52 | Actualizado a 28 mayo 2020 10:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va fer arribar una carta a les principals cadenes de supermercats i hipermercats que operen al municipi demanant-los la seva col·laboració per a la reactivació econòmica de la ciutat. En el document, que des del consistori es va fer arribar a les seus locals d’Aldi, Dia, Mercadona, Lidl, Caprabo, Vidal, Family, Bon Àrea, Spar i Gros Mercat, els proposava aportar entre un 2 i un 3% de la seva facturació rebuda durant aquests mesos de confinament a alguna de les accions socials i econòmiques que s’han impulsat tant de forma municipal com per part d’entitats i associacions locals. Tot i que la carta es va enviar el dia 15 de maig, a hores d’ara només ha contestat un dels 10 supermercats.

«Al final es tracta de demanar   responsabilitat social en un moment que la població ho està passant malament, mentre que les dades públiques de facturació de les grans superfícies d’alimentació mostren que estes han incrementat en un 100% els seus ingressos, unes xifres grans tot i les despeses per les mesures que han hagut d’aplicar per complir amb la normativa de la Covid-19», reblava l’alcalde Adam Tomàs en declaracions al Diari. Segons el batlle, l’acció va sorgir observant la dura realitat de moltes famílies contraposada amb les llargues cues que es formaven als supermercats de la ciutat.

Exposant el que des dels ens públics s’havia pogut fer per a la reactivació econòmica i social del municipi, proposava que les entitats privades se sumessin a ajudar a la ciutat en la qual operaven: «Apel·lo a la responsabilitat social empresarial de la seva marca, que estic convençut que practiquen, per aportar una petita part de la facturació d’estos mesos a les ajudes que estem desenvolupant des del consistori o des de qualsevol de les entitats que col·laboren en el nostre municipi», afegia el batlle per escrit i en castellà.

Segons afirmava Tomàs, el que es demanava en la carta no eren necessàriament diners, sinó que era vàlida qualsevol acció o treball per col·laborar amb el consistori o les entitats socials: «Al final no els demanem res més enllà del que han fet voluntàriament les associacions veïnals, que com no han pogut celebrar les festes majors dels barris han donat els fons a tasques solidàries i socials locals», destacava l’alcalde.

Mesures públiques
La carta que es va entregar als supermercats i hipermercats també feia un repàs de la situació actual, així com de les mesures que s’han tirat endavant des de l’ens consistorial i les administracions públiques per fer front a la pandèmia del coronavirus i a la crisi social que suposava el tancament de gran part de l’activitat comercial. «Des de l’Ajuntament d’Amposta, que presideixo des de 2015, hem pres una sèrie de mesures per a atendre a les necessitats de les famílies, amb una partida de 120.000 euros d’ajudes per a pagar aliments, lloguer, hipoteques i qualsevol altre cost que per motius del confinament no pugui ser atès per la família», declarava l’alcalde, Adam Tomàs.

En el document es recordava  també altres «accions proactives» com la partida de 200.000 euros per a petits comerços i autònoms o d’altres de «passives» com no cobrar la zona blava o, entre d’altres, els impostos i taxes d’ocupació de via pública, les llars d’infants o el gimnàs municipal.

Comentarios
Multimedia Diari