Adam tomàs aconsegueix la gran victòria

Crònica. Amb un total de setze regidors, el grup de Tomàs continuarà amb el seu estil de fer política: humil, participatiu i social 

28 mayo 2019 11:41 | Actualizado a 28 mayo 2019 11:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Adam Tomàs  va batre tots els rècords. És evident, però, que Amposta té una certa estima a les majories absolutes, i és que el municipi no coneix altra forma de govern que la majoria absoluta des de les eleccions de l’any 1991. 


Un fenomen curiós que pot ocasionar realment autèntics disgustos. Perquè en democràcia la majoria mai és la forma de govern més democràtica. Però aquest risc «a la no democràcia» de ben segur que no passarà a la ciutat d’Amposta. Adam Tomàs, el protagonista del dia i probablement de la setmana, té un estil de política tan democràtic que ni les majories més històriques poden silenciar-lo. Adam Tomàs és l’alcalde del poble: atent, humil, treballador i modest.

Et poden agradar més o menys les seves iniciatives, més o menys el seu estil de fer política, més o menys el seu partit (ERC), etc. sPerò estaràs d’acord en el fet que Tomàs posa tot el seu esforç, ganes i paciència amb la millora del poble i benestar de la seva ciutadania. I és aquesta força, aquest sentiment de millora continua, el que marca la diferència entre un bon alcalde i un alcalde. Perquè d’alcaldes n’hi ha molts i de bons només uns quants.

 

Els republicans han capitalitzat l’alcaldia després de 28 anys de majories convergents. Precisament, els hereus d’aquesta formació, Junts per Amposta, amb Manel Masià com a cap de llista, s’han enfonsat perdent sis dels set regidors que havien obtingut el 2015. No només això: la formació nacionalista, amb només 753 vots, deixa de ser la principal força de l’oposició, sent la quarta i última força.

 En aquest cas, Som Amposta, de l’exPxC German Ciscar, s’ha convertit en la segona força més votada, sumant també un segon regidor. El PSC manté el tercer lloc després d’haver perdut 250 vots. 

 

El regidor de Poblenou

Un altre fet destacat d’aquestes eleccions és que el govern ampostí s’està plantejant que el representant de Poblenou sigui un dels regidors del consistori. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Amposta tindria una regidoria anomenada «Regidoria de Poblenou». Com ha explicat Tomàs, això ajudaria «a la cohesió entre municipis» i una millor direcció conjunta. Poblenou està situat al cor del Delta, que té el títol d’Entitat Municipal Descentralitzada i amb la qual cosa encara manté una certa autonomia.

Comentarios
Multimedia Diari