Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Adapten els heliports de Tortosa i Móra d'Ebre per a vols nocturns d’emergències

Les obres a l’Hospital de la Cinta ja estan en marxa i acabaran en el termini d’un mes, mentre que a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre estan pendents d’una nova reunió de les administracions implicades 

M. Millan

Whatsapp
Obres de remodelació de l’heliport al Verge de la Cinta. FOTO: Joan Revillas

Obres de remodelació de l’heliport al Verge de la Cinta. FOTO: Joan Revillas

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre tindran nous heliports adaptats a la normativa i als vols nocturns d’emergències. I és que amb les infraestructures que hi havia en funcionament fins ara l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) només pot operar durant les hores diürnes, però no hi pot aterrar o enlairar-se durant la nit. 

En el cas de Tortosa les obres ja estan en marxa al mateix emplaçament de l’anterior heliport, a tocar de l’hospital, mentre que a Móra d’Ebre es preveu construir en una nova ubicació. 

La Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut ha rebut l’encàrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de realitzar les actuacions necessàries per donar una operativitat 24 hores a l’heliport de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Hi opera l’helicòpter del SEM amb una mitjana aproximada de 20-22 operacions mensuals, per cobrir accidents, emergències i trasllats urgents a altres centres hospitalaris. 

Està previst que les obres finalitzen d’aquí a un mes, segons ha detallat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, després del consell de direcció de la Generalitat al territori. 
La inversió prevista és d’uns 200.000 euros, tal com va detallar la consellera de Salut, Alba Vergés, en una visita a l’Hospital de la Cinta el passat mes de setembre. 

De forma paral·lela, es treballa per construir un heliport també nou i adequat a la normativa i els vols nocturns a Móra d’Ebre, per donar servei a l’Hospital Comarcal i a tot el seu territori d’influència. 

«L’Ajuntament de la capital de la Ribera d’Ebre cedeix uns terrenys situats entre el parc de Bombers i els Mossos d’Esquadra», ha explicat Pallarés, mentre que el Departament de Territori compta amb una partida de 200.000 euros per a la construcció de la nova infraestructura. L’actuació està pendent d’una nova reunió entre totes les administracions implicades per acabar-ne de definir els detalls. 

Temas

Comentarios

Lea También