Adeqüen a Tortosa una pista per als exàmens de Trànsit

Les proves es van haver de traslladar a Tarragona durant més d’un any perquè les instal·lacions del camí del Mig van quedar obsoletes

01 agosto 2018 09:11 | Actualizado a 01 agosto 2018 09:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa ja torna a disposar al camí del Mig d’unes instal·lacions normativament adequades per dur a terme els exàmens en pista de Trànsit al territori. Durant més d’un any els ciutadans de Terres de l’Ebre es van haver de desplaçar a Tarragona per poder examinar-se en pista. Això va succeir en el moment en què un canvi de normativa va deixar les pistes del camí del Mig inoperatives per efectuar els exàmens, ja que no complia amb certs requisits de dimensions i seguretat que demana la Direcció General de Trànsit (DGT).

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, explica que des de l’ajuntament van prendre el compromís d’executar aquestes obres, un projecte conjunt amb la DGT i amb el sector privat, pel que fa a l’Associació d’Autoescoles de Tarragona i l’Associació d’Autoescoles de les Terres de l’Ebre. Un projecte conjunt en benefici de la ciutadania per evitar els inconvenients que suposava als ebrencs haver de desplaçar-se a Tarragona. 

Pel que fa als exàmens en pista de vehicles de dues rodes, ciclomotor i moto, hi ha una xifra molt elevada d’examinats a les Terres de l’Ebre. Entre ells, hi ha molts menors d’edat, cosa que comportava moltes dificultats a les autoescoles per poder desplaçar-los fins a Tarragona.

Noves instal·lacions
Des del passat setembre els alumnes ebrencs ja poden tornar a examinar-se a Tortosa, moment en què les pistes van ser adaptades a la normativa i es van prendre les mesures de seguretat adequades.

Per finalitzar el projecte ahir, dimarts, se signaven els convenis amb la DGT i les Associacions d’Autoescoles de Tarragona i l’Ebre, que assumiran el manteniment i la conservació de les instal·lacions. 

Es presentaven així la resta d’adequacions en les instal·lacions, amb un magatzem amb aules, despatxos i serveis, tant per als examinadors de trànsit com per les autoescoles. 

La cap provincial de la Direcció General de Trànsit (DGT), Maria Teresa Guelbenzu, assegurava ahir durant la visita a les instal·lacions que, «si totes les persones que s’examinen en pista a Terres de l’Ebre venen a Tarragona, estaríem col·lapsats», i afegia que «per nosaltres és molt important tenir també un punt de coordinació dels exàmens al sud».

El portaveu  de l’Associació d’Autoescoles de l’Ebre, Carlos Monteso, mostrava la seva alegria de poder tornar a Tortosa a realitzar els exàmens. «Tenir unes instal·lacions d’aquestes característiques era una demanda de feia molt de temps en aquesta zona, i crec que no som conscients del dia en què ens trobem avui, perquè crec que ja em deixat segellat que tenim unes instal·lacions de futur per a molts anys, que ens permeten evitar haver-nos de desplaçar».

L’Ajuntament de Tortosa ha efectuat una inversió de 78.000 euros per al total de les instal·lacions. Per la seva banda, l’alcaldessa de Tortosa apuntava que «aquesta col·laboració entre administracions i entitats privades ens permet prestar aquest servei a la ciutadania i evitar que torni a marxar del territori».

Comentarios
Multimedia Diari