Adif adjudica diferents actuacions de millora a les Terres de l'Ebre

L’empresa d’infraestructures ferroviàries gastarà 560.000 euros en les obres entre l’Ampolla i el Perelló

28 enero 2020 10:30 | Actualizado a 29 enero 2020 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Adif adjudica dos nous contractes d’obres a les Terres de l’Ebre per modernitzar les infraestructures ferroviàries. Aquestes millores, que es duran a terme en el tram entre l’Ampolla i el Perelló, consistiran en la millora dels sistemes de drenatge i en l’adequació i el tractament de les trinxeres. Unes obres que ascendeixen a un total de 561.047 euros i que, segons la gestora, es realitzaran en un període d’entre 3 i 4 mesos.

En el cas de la millora del sistema de drenatge, s’actuarà en un tram 1,3 quilòmetres per instal·lar un sistema de cunetes per a l’evacuació d’aigües. A més, s’instal·larà un mur nou de formigó amb una tanca metàl·lica a la part superior i es canviaran les canaletes de cablejat, mentre que al Perelló es tractaran dues trinxeres.

Més millores a les vies

A aquestes novetats cal sumar que Adif està finalitzant les obres de millora dels nous sistemes de gestió del tràfic, així com les instal·lacions de seguretat al tram entre Tortosa i L’Aldea. En la mateixa línia, com ja van anunciar l’octubre de l’any passat, l’empresa afirmava que treballarà per la millora de la infraestructura d’aquest tram, com també en la modernització de les vies de la mateixa estació de Tortosa, unes accions que afirmaven que s’elevarien fins als 1,3 milions d’euros de pressupost.

Tot això, sumant la recentment inaugurada variant de Vandellòs-Tarragona, té com a objectiu millorar les instal·lacions ferroviàries augmentant els paràmetres de qualitat, disponibilitat, durabilitat i solidesa, el que segons Adif «hauria d’augmentar el confort, l’eficàcia, la fiabilitat i la regularitat del tràfic ferroviari de la línia R16 de Rodalies».

De la mateixa manera un cop finalitzades totes aquestes accions també es pretén reduir els temps de viatge, disminuir la probabilitat d’incidències, així com garantir un servei adequat de les prestacions ferroviàries a les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari