Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Advocats de tot el país debaten sobre la mediació

Tortosa acull el II Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació. Els lletrats volen que més conflictes es resolguin amb aquest mètode

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge del congrés sobre mediació, ahir al matí a Tortosa. FOTO: Joan Revillas

Imatge del congrés sobre mediació, ahir al matí a Tortosa. FOTO: Joan Revillas

Tortosa ha acollit aquest passat dijous i divendres el II Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana.

En total hi han participat més d’un centenar d’advocats, en un esdeveniment que s’ha celebrat a l’edifici de la Delegació de la Generalitat. 
Sota el lema «Un pas més, Mediació 2.0», el Congrés ha comptat amb la intervenció de professionals experts en la matèria procedents dels àmbits institucional i acadèmic de l’advocacia, la judicatura, la psicologia, la pedagogia o l’educació social, entre d’altres, la qual cosa ha contribuït a donar una visió general de la matèria i a abordar-la des de diferents perspectives. 

S’hi han inscrit un centenar de mediadors de tot l’Estat espanyol procedents de diversos sectors professionals, des d’advocats fins a treballadors socials, passant per jutges, psicòlegs, enginyers o polítics, entre d’altres. 

Paral·lelament a les ponències també han tingut lloc tallers pràctics en altres espais sobre la mediació en línia, el paper de l’advocat dins del procés de la mediació, o sobre les clàusules mixtes o esglaonades en la contractació, entre altres.

Molts ciutadans desconeixen què és la mediació. A les Terres de l’Ebre, ara fa poc més d’un any el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa va fundar el Centre de Mediació Privat de les Terres de l’Ebre.

La mediació és un mitjà extrajudicial de resolució de conflictes. Els principals avantatges són que s’evita el lent procés legal i s’estalvia temps i diners, a més que es dissenyen solucions ad hoc.

Precisament, el Consell de l’Advocacia Catalana ha comunicat que treballarà perquè els jutges els deriven més casos que es puguin resoldre a través d’aquesta via de resolució de conflictes, alternativa als jutjats.

L’esdeveniment va ser inaugurat dijous al matí per la consellera de Justícia, Esther Capella; el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Julio J. Naveira; el president de la Comissió de Mediació i degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac; el degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, Xavier Faura, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

El president del Consell, Julio J. Naveira, va destacar la necessitat de treballar perquè els jutges deriven als advocats més casos que puguin ser resolts a través de la mediació. «Des de l’Advocacia treballarem per promoure la mediació en l’àmbit civil, mercantil i familiar, però també en temes de consum, medi ambient o educació», va dir Naveira, per afegir que «la mediació permet reduir costos econòmics i personals als ciutadans, possibilitant que siguin ells mateixos els que contribueixin a resoldre satisfactòriament els conflictes entre les parts i, en aquest sentit, ja estem treballant conjuntament amb el Departament de Justícia per tal de fomentar la mediació».  El degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, Xavier Faura, va celebrar l’organització d’aquest Congrés a Tortosa. «Per a nosaltres és un orgull ser el Col·legi amfitrió del II Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació».

Què és la mediació?

És un mètode alternatiu de resolució de conflictes. Funciona a través de l’activitat d’un tercer neutral que assisteix les parts per arribar a una solució voluntària i negociada del conflicte que enfronten, propiciant un clima de confiança que permeti discutir pacíficament les diferències i trobar espais d’acord.

Comentarios

Lea También