Agents Rurals capturen un voltor ferit a Móra la Nova

L'han traslladat a un dels centres de recuperació de fauna de la Generalitat.

31 octubre 2017 11:03 | Actualizado a 03 noviembre 2017 13:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents Rurals de la Generalitat han capturat avui a Móra la Nova a un exemplar de voltor comú ferit. Després d'una primera inspecció ocular d'aquest ocell, els agents han procedit al seu trasllat a un dels centres de recuperació que té la Generalitat perquè un veterinari l'examini i pugui curar-lo.

El voltor comú pot arribar als 10 quilos de pes, amb una envergadura que supera els 2,5 m. Les plomes són de color ocre o canyella en la major part del cos (dors, zona ventral i meitat anterior de les ales), sent aquest el motiu de l'apel·latiu "comú".

Aquestes plomes lleonades, es tornen marró fosc o negre en les directrius de la cua i extrem de les rèmiges. La base del coll està envoltada per filoplomes blanques a manera de gorguera.

Aquest rescat no ha estat l'únic d'avui dels Agents Rurals arreu de Catalunya. A la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, també s'ha trobat un voltor comú ferit. Tot i així, els agents han vist que podia volar i l'han deixat anar al terme de Tremp, a la mateixa comarca lleidatana.

No ha tingut sort el tercer exemplar trobat avui pels agents. Un exemplar adult ha mort possiblement electrocutat el terme municipal de Les Avellanes (a la comarca de La Noguera). Els agents esperen tècnics de la companyia elèctrica per poder pujar a la torre d'alta tensió i treure l'ocell.

Aquest rapinyaire té el bec ganxut especialitzat a esquinçar teixits, és marró gris a la base i groguenc pàl·lid en els costats. Els dits són grisos i grans, encara que molt més febles que els d'altres grans rapinyaires, sent les ungles curtes i romes.

Aquesta circumstància, a la qual cal afegir especialment el gran pes i lentitud d'aquestes aus, fa que sigui pràcticament impossible que els voltors cacin o matin a altres animals, com sí que fa la resta de les rapinyaires.

Comentarios
Multimedia Diari