Agredeixen dues animalistes als bous del Mas de Barberans

Les voluntàries d´Anima Naturalis denuncien davant dels Mossos haver rebut cops de puny i estirades de cabell

19 mayo 2017 19:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dues voluntàries de l’entitat animalista Anima Naturalis van ser agredides per aficionats taurins en els bous de les festes del Mas de Barberans, aquest divendres. L’entitat ha presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, en la que detalla «els cops puny i estirades de cabell» que van rebre les dues activistes, a les quals els van sostreure i trencar les dues càmeres de vídeo que portaven per gravar els bous de la tarda de divendres. La portaveu de l’entitat, que a més és una de les dues agredides, Aïda Gascón, explica que tot va succeir molt ràpidament, tot just després d’accedir a la plaça de bous. «L’única forma que tenen de defensar aquests espectacles es mitjançant la violència, impedint a tot preu que gravem imatges dels correbous», va denunciar.

L’alcalde del Mas de Barberans, Josep Lleixà, explica que la Comissió de Bous va actuar ràpidament per intentar protegir les activistes i impedir les agressions, i que tot seguit van arribar els Mossos d’Esquadra, que es van encarregar de custodiar-les fins a fora de la plaça. Segons detalla al Diari, cap dels implicats en la disputa, ni els aficionats taurins ni les animalistes, són veïns del Mas de Barberans. «Em dol que el nom del poble aparegui als mitjans per fets com aquest, quan aquí sempre s’ha viscut la festa dels bous de manera pacífica i lúdica», afirma Lleixà, tot recordant que els bous tradicionals de els Terres de l’Ebre estan emparats per una llei del Parlament de Catalunya, alhora que les voluntàries animalistes tenen tot el dret d’enregistrar les imatges dels espectacles.

Des de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, el seu president Ximo Martí assegura que «tota agressió s’ha de rebutjar» però ha demanat que els animalistes «no provoquin» a les places. «La temporada es presenta malament si han de venir a totes les places a fer un espectacle», va afirmar en declaracions a l’ACN.

L’entitat Anima Naturalis assegura que continuarà enregistrant els bous de les Terres de l’Ebre per comprovar que es compleix amb la normativa i demana ajuda als alcaldes ebrencs i al Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, per poder assistir a les places sense que es produeixin fets com els d’Aldover i ara Mas de Barberans.

Comentarios
Multimedia Diari