Agricultura aposta per mantenir els bous de l'illa i controlar la seva reproducció

El Departament d´Agricultura de la Generalitat aposta per mantenir el grup de bous salvatges, entre 18 i 19 exemplars, a l´illa dels Bous del riu Ebre i separar els animals per sexe per controlar la seva reproducció

19 mayo 2017 17:44 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament d’Agricultura de la Generalitat aposta per mantenir el grup de bous salvatges, entre 18 i 19 exemplars, a l’illa dels Bous del riu Ebre i separar els animals per sexe per controlar la seva reproducció. Així ho va detallar ahir el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, després de garantir que els animals –en situació famèlica a causa de l’extrema sequera– estan sent alimentats per personal del departament per evitar nous episodis de malnutrició.

Pallarès detalla que s’han demanat un seguit d’estudis per conèixer quina ha de ser la millor solució. Agricultura descarta el trasllat dels animals fora de l’illa, per exemple a una ramaderia –com s’ha ofert– pel risc de malaltia que puguin transmetre. També descarta el seu trasllat a un altre espai en considerar-lo inviable ja que s’haurien de sacrificar per complir la normativa vigent de traçabilitat.

En canvi, es treballa per buscar el millor mètode de separació dels mascles i les femelles del grup per controlar-ne la reproducció i gestionar així el grup i l’espai on habiten, «un espai limitat, una illa protegida a nivell ambiental i subjecte als canvis de les condicions climatològiques». Una segona opció seria la castració dels animals, un supòsit també en estudi.

En relació amb els grups de voluntaris que també donen menjar pel seu compte als bous, el delegat els recorda que aquesta feina la desenvolupa el Departament d’Agricultura i que si ho fan siguin conscients que es tracta d’animals salvatges.

Un grup de voluntaris que alimenten els animals han obert una pàgina a Facebook amb el nom ‘Ajudem Els Bous De Lilla’, on detallen amb imatges i vídeos la tasca que estan duent a terme a l’espai natural.

 

Comentarios
Multimedia Diari