Agricultura busca solucions per als 19 braus en estat famèlic de l'illa de Bous

El Departament vol una sortida ràpida, definitiva i consensuada amb tots els interlocutors que han alertat dels fets

19 mayo 2017 18:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els serveis d’Agricultura a l’Ebre han acceptat la responsabilitat de buscar la millor solució i més ràpida per frenar l’estat de degradació física del grup de 19 braus que habiten a l’illa de Bous, al riu Ebre, a l’altura de la pedania tortosina de Vinallop.

Després de ser alertats per un turista que va localitzar el cadàver d’un vedell, un grup de voluntaris es trasllada periòdicament a l’illa per alimentar-los.

Entitats animalistes han denunciat que els braus continuen malvivint en aquest espai, una situació que la sequera dels últims mesos hauria agreujat especialment, reduint les pastures disponibles. L’Agrupació de Penyes Taurines de l’Ebre també demanen una solució sense el sacrifici dels animals.

El director d’Agricultura, Ferran Grau, detalla al Diari que s’han iniciat converses amb tots els interlocutors i agents socials necessaris per consensuar «de manera discreta» la millor de les opcions, des de mantenir-los fins a traslladar-los. «És un problema complex, de molts anys, i ara hem de buscar una solució definitiva basada en el benestar animal».

En aquest sentit, el Departament analitzarà els detalls de la formació del grup de bous al llarg dels anys. De fet, el 2012 es va viure una situació similar i el govern va assegurar llavors que els retiraria a un lloc millor per evitar el seu estat, promesa que després no va complir.

De manera paral·lela, un veterinari per encàrrec del Departament d’Agricultura verificarà en breu l’estat sanitari dels animals, més enllà de la seva aparença externa.

Comentarios
Multimedia Diari