Així és l'escultura de la Cinta que presidirà la Catedral de Tortosa

L'obra es pot veure aquests dies de festes a l'Altar Major

31 agosto 2017 09:56 | Actualizado a 02 septiembre 2017 11:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sense aquell aspecte càndid clàssic i amb un rostre semblant al d'una dona actual. Així és l'escultura de quasi tres metres de la Mare de Déu de la Cinta que presidirà properament el centre de la façana de la Catedral de Tortosa.  

La fesonomia de la cara de la Mare de Déu, que representa una dona actual i no és la típica cara de la Verge que estem acostumats a veure, és la gran sorpresa de tots els que la contemplen. L'escultura es pot veure durant aquestes Festes de la Cinta, que arrenquen avui dijous, fins dilluns. L'obra es troba a l'Altar Major de la Catedral de Tortosa, i encara es poden fer donatius per ajudar a finançar-la.

El rostre de la Mare de Déu és bell, amb uns llavis molsuts i un clotet a la barbeta. El cabell, una mica ondulat, sembla onejat pel vent. És una dona una mica robusta i clarament embarassada que sosté la Cinta amb les seues mans. Apareix descalça i a sobre d'un núvol.  

L’escultura ha tingut un cost d’uns 105.000 euros. La impulsora de la iniciativa ha sigut la Reial Arxiconfraria de la Cinta, que enguany celebra el seu 400 aniversari i l'Any Jubilar concedit pel Papa Francesc. L'obra va ser encarregada al prestigiós escultor Marco Augusto Dueñas, les obres del qual es poden veure a l’exterior de la basílica de Sant Pere, al Vaticà, o a la façana exterior de l’Almudena, a Madrid. Ara, l’escultura de la Cinta ja està finalitzada i ha arribat a Tortosa, després de mesos de treball.

L'Arxiconfraria de la Cinta va presentar la nova escultura de la Mare de Déu de la Cinta just al final del concert del Cor Carlit Gospel que va celebrar-se aquest dimecres a la nit a la Catedral de Tortosa i on van assistir més de 800 persones.

L’escultura es beneirà el 10 de setembre i després s’estudiarà quan es col·locarà a la façana. El primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, Francesc Viñes, ha explicat que abans d’instal·lar-la es netejarà, com a mínim, la part central de la façana de la Catedral. D’aquesta forma s’evitarà córrer el risc de malmetre l’escultura si s’actua posteriorment a la façana i també el marbre de Carrara de la imatge no destacarà tant amb la resta. L'Arxiconfraria confia que es puga instal.lar l'escultura abans que finalitze l'Any Jubilar amb motiu del 400 aniversari de l'entitat.

Comentarios
Multimedia Diari