Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Així seria la Catedral de Tortosa si el projecte hagués prosperat

L'Ajuntament instal·la un monòlit al Passeig de l'Ebre

Marina Pallás

Whatsapp
El regidor de Turisme Josep Felip Monclús i l'historiador i creador del text Joan Hilari Muñoz. Foto: Joan Revillas

El regidor de Turisme Josep Felip Monclús i l'historiador i creador del text Joan Hilari Muñoz. Foto: Joan Revillas

Saber com seria la façana barroca de la Catedral de Tortosa si hagués prosperat el projecte (datat entre els segles XVII i XVIII) és possible des d'ahir gràcies al monòlit que l'Ajuntament ha instal·lat just davant del temple, al marge dret del riu, que simula les dues torres i l'immens àngel que, segons els plànols que es conserven a l'Arxiu capitular, havien de coronar una basílica amb reminiscències clarament italianes i que l'haurien convertit en la catedral amb façana barroca més monumental de la península.

L'element, d'acer inoxidable gravat a l'àcid, dibuixa la part inacabada de la façana i deixa un espai al mig amb el qual podem jugar a encaixar la part existent de la Catedral. Els visitants, i també la gent de la ciutat, tenen un nou argument per contemplar la nova façana fluvial de la ciutat, generada després de l'enderroc de les antigues cases que tapaven la Catedral, i que s'ha complementat amb la il·luminació exterior del temple, del palau episcopal i, en segon terme, del castell de la Suda

Temas

Comentarios

Lea También