Ajuntament i Generalitat treballen per atraure noves inversions a Flix

Van encarregar ara fa uns mesos a una empresa especialitzada la recerca d´alternatives econòmiques a la davallada d´Ercros

19 mayo 2017 20:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Flix i la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb l’empresa Ercros, han encarregat una empresa especialitzada la recerca de noves inversions econòmiques al municipi riberenc.

L’empresa va començar a treballar el segon semestre de 2015 i és un dels exemples evidents de la voluntat municipal i també autonòmica de cercar alternatives laborals al tancament anunciat de la planta de clor d’Ercros, que deixarà al carrer uns 85 treballadors del grup i desenes més d’empreses subcontractades.

La companyia mantindria oberta la planta de fosfat bicàlcic, que ocupa a uns 35-40 treballadors.

L’alcalde de Flix, Marc Mur, manté l’expectativa que «més tard o més d’hora» la feina obtingui els seus fruits i es plantegin noves inversions al municipi. Recorda en aquest sentit que Ercros disposa de 20 hectàrees de terrenys industrials disponibles i n’hi ha d’altres d’empreses terceres.

I és que l’empresa Ercros, lamenta, ha ratificat en aquest últim comunicat la seva decisió de no invertir al pol químic de Flix, «de fet, fa uns 20 anys que no fa cap inversió significativa», assenyala, raó per la qual el tancament de la producció de clor no ha estat una sorpresa, «sinó una decisió que fa temps que teníem assumida. El que no hem de fer mar és rendir-nos», subratlla.

Així doncs, la recerca d’inversions alternatives ha esdevingut prioritària fa anys, sobretot després que l’any 2013 Ercros va presentar l’últim ERO on ja volia liquidar la línia de clor.

Ara, després del comunicat, que Mur interpreta com «l’inici del compte enrere» cap al tancament, el Govern local mostra la disposició d’intensificar la recerca d’inversions i els contactes amb altres administracions.

En aquesta línia, Mur té previstes reunions amb la Direcció General d’Indústria, les conselleries de Territori i Benestar, les reunions periòdiques amb Ercros i, a curt termini, amb el comitè d’empresa de la fàbrica a Flix.

De fet, avui, a les 12.00 hores, els representants sindicals es reuniran amb la propietat a les seves oficines de Barcelona per conèixer els detalls de l’anunci de l’empresa.

Al seu torn, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va mantenir ahir trobades urgents amb la direcció de l’empresa i amb els membres del comitè d’empresa.

 

Resignació

A Flix, la sensació és de resignació i preocupació. «És molt difícil per a un poble que ve d’una cultura industrial, canviar-ho», explica Rita Costa, presidenta de la Federació de Comerciants de Flix. «Hem de fer alguna cosa, canviar, buscar alternatives, no ens podem alimentar de la por, alguna cosa haurem de fer».

Maite Hierro, muller d’un dels treballadors de la planta, expressava les seves temences. «Ens ho esperaven però igual és un cop molt fort i potser els joves haurem de marxar del poble. Ens agafa en una edat molt dolenta, no veiem cap porta oberta. Era una mort anunciada però sempre tens aquella esperança que potser s’arreglarà», ha explicat.

Comentarios
Multimedia Diari